Fincancı hakkında yeni soruşturma: İddia ‘örgüt üyeliği’

Fincancı hakkında yeni soruşturma: İddia ‘örgüt üyeliği’
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında bu kez de “örgüt üyeliği” iddiasıyla ayrı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturmaya TTB Merkez Konseyi üyeleri de dahil edildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile konsey üyeleri hakkında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın konusu, Fincancı’nın TSK’nin kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili açıklaması.

Soruşturmada gizlilik kararı olduğu bildirilirken, soruşturma savcısının, TTB’nin başkan ve merkez konseyi üyelerinin görevden alınmasına ilişkin davayı hazırlayan savcı olduğu belirtildi.

Ne olmuştu?

19 Kasım’da TSK’nin askeri harekâtlarda kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili Medya Haber TV’ye bağlanan Adli Tıp Uzmanı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, devletin üst kademelerince hedef gösterilmişti.

Milli Savunma Bakanlığınca 20 Kasım’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulurken, Milli Savunma Bakanı Akar, “Anayasal kurumların açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi” çağrısı yapmıştı.

Bakanlığın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 26 Kasım’da gözaltına alınan ve ertesi gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Fincancı, geçtiğimiz günlerde İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edilmemişti.

Gündem