Hablemitoğlu cinayeti davasına terör mahkemesi bakacak

Hablemitoğlu cinayeti davasına terör mahkemesi bakacak
Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili aralarında Fetullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında açılan davayla ilgili Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen görevsizlik kararı kabul edildi. Yargılama, terörle yetkili ağır ceza mahkemesinde yapılacak.

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Aralık 2002’de düzenlenen silahlı suikast sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin davanın terör suçlarına bakmakla görevli mahkemede görülmesi kararına savcılıkça yapılan itirazı reddetti. Buna göre dosya terör mahkemesine gönderilecek ve sanıklar burada yargılanacak.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Necip Hablemitoğlu cinayeti davasının sanıklarından Levent Göktaş, Bulgaristan’dan iade edilmesinin ardından tutuklanmıştı.

Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili aralarında Fetullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında açılan davayla ilgili Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen görevsizlik kararı kabul edildi. Yargılama, terörle yetkili ağır ceza mahkemesinden yapılacak. Savcılık, Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun 2002 yılında öldürülmesi ile ilgili açılan davanın iddianamesinde eylemi “terör” eylemi olarak değil adli cinayet olarak değerlendirmişti.

Gündem