Hamaney'den Erdoğan'a Suriye uyarısı: Askeri saldırı teröristlerin lehine olur

Hamaney'den Erdoğan'a Suriye uyarısı: Askeri saldırı teröristlerin lehine olur
İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde Suriye'ye olası bir askeri harekata karşı uyarıda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Suriye'deki AStana sürecine ilişkin üçlü zirve için Tahran'a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'le de görüştü.

İran devlet medyasının aktardığına göre Hamaney, Erdoğan ve beraberindeki heyeti kabulünde Suriye'nin kuzeyine yönelik olası bir askeri harekât konusunda Türkiye'ye uyarıda bulundu. Buna göre Hamaney, ''Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması çok önemlidir ve Suriye'nin kuzeyine yapılacak her türlü askeri saldırı, Türkiye, Suriye ve tüm bölgenin aleyhine olacakken, teröristlerin ise lehine olacaktır'' dedi.

Hamaney'in görüşmede, "iki ülkenin ticaret başta olmak üzere ikili işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini" söylediği, "İsrail'i İslami ülkeler arasında sorunların çıkmasının ana nedeni" olarak nitelendiği belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem