Herkes bu karışımı konuşuyor. Tüketenler herkese öneriyor. Yoğurda limon suyu eklerseniz...

Herkes bu karışımı konuşuyor. Tüketenler herkese öneriyor. Yoğurda limon suyu eklerseniz...
Yoğurt ve limon suyunun pek bilinmeyen etkisi.

Yoğurt ve limon, beslenme dünyasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Hem lezzetli olmaları hem de sağlık açısından birçok fayda sağlamaları sebebiyle, birçok insanın günlük beslenme alışkanlıklarında yer almaktadır. Yoğurt, sindirim sistemi için faydalı bakteriler içerir ve protein açısından zengindir. Limon ise C vitamini deposu olmasıyla bilinir ve antioksidan özelliklere sahiptir.

YOĞURT VE LİMONUN ETKİSİ

Aksam.com.tr'de aktarılanlara göre; Yoğurt ve limon suyu kür şeklinde de tüketilebiliyor. Ayrıca sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabiliyor. Bu nedenle adeta herkesin konuştuğu bu karışımı tüketmeyen pişman olabiliyor.

YOĞURT VE LİMON SUYU KARIŞIMI

Yoğurt ve limon suyu karışımı, sağlık açısından yararlı olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim yoğurdun içine birkaç damla limon suyu eklenirse ve düzenli olarak tüketilirse çeşitli faydalar sağlayabiliyor. İşte söz konusu faydalardan birkaçı şu şekilde;

hq720.jpg

· Metabolizmanın hem sağlıklı hem de aktif bir şekilde çalışmasında faydalı olabiliyor. Kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi sağlık problemlerinin çözülmesinde yardımcı olabiliyor.

· Yoğurt ve limon suyu karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalı olabiliyor.

· Yoğurt ve limon suyu kürü, vücutta biriken toksinlerin dışarıya atılmasında yardımcı olabiliyor. Vücudu içten temizleme etkisi görebiliyor.

Not: Yoğurt ve limon suyu karışımını, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.

İlgili Haberler
Yaşam