Su ısıtıcısındaki kireci saniyeler içerisinde yok eden yöntem! Sirkeden bile daha etkiliymiş

Su ısıtıcısındaki kireci saniyeler içerisinde yok eden yöntem! Sirkeden bile daha etkiliymiş
Bu yöntem, kimyasal içermemesi ve doğa dostu olması sebebiyle de tercih edilebilir

Su ısıtıcısındaki kireci saniyeler içerisinde yok eden etkili bir yöntem bulduk! Bu yöntem sirkeden bile daha etkiliymiş. Günümüzde pek çok evde kullanılan su ısıtıcıları zamanla kireçlenir ve bu durum hem görüntü kirliliğine sebep olur hem de cihazın performansını düşürür. Ancak artık bu sorunu hızlı ve etkili bir şekilde çözebilirsiniz.

Kireç birikintisini yok etmek için özel olarak tasarlanmış ürünler mevcut olmasına rağmen, birçok kişi evlerinin etrafını, özellikle de mutfaklarının alanlarını temizlerken kimyasal madde kullanmamayı tercih ediyor.

Beyaz sirke, doğal temizlik ürünlerini sevenlerin tercih ettiği bir ürün olsa da, bazı insanlar sahip olduğu kokudan dolayı bundan rahatsız oluyor.

Ancak beyaz sirke ile aynı asidik niteliklere sahip olan, ancak kokusu olmayan doğal bir alternatif var: sitrik asit.

hq720.jpg

Temizlik uzmanı Kate, evin sitrik asitle temizlenebilen birçok alanını paylaştı. Kate'in bahsettiği ilk şey su ısıtıcılardaki kireci çıkarmak için sitrik asit kullanmaktı.

Şöyle dedi: "Sitrik asit kireç çözme açısından harikadır. Su ısıtıcınıza birkaç yemek kaşığı ekleyin, üzerine su ekleyin ve tüm o kireçten kurtulmak için kaynatın."

Su ısıtıcınızı temizlemek için yararlı olmasının yanı sıra, kalan sitrik asidi bir temizleme spreyi yapmak için de kullanabilirsiniz.

Kate yapmanız gerekenleri anlattı: "500 ml ılık suya iki yemek kaşığı ekleyerek bir sitrik asit temizleme solüsyonu hazırlayın, karıştırın ve evinizin her yerinde doğal bir temizleyici olarak kullanmak için bir sprey şişesine ekleyin."

Bu çözümün fayanslarda, lavabolarda ve banyonun her yerinde "harika" olduğunu ve "musluklarınızı çok parlak hale getirdiğini" belirtti.

Kate şunları ekledi: "Elbette, tuvaletinizin tabanındaki kireci temizlemek için de harika. İçine dökün, sıcak su ekleyin ve etkisini göstermesi için gece boyunca bekletin."

Kaynaklar: Sabah.com.tr, odatv.com, youtube.com, tarifsiteniz.com

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam