HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: MHP’nin hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: MHP’nin hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun
Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıklayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “MHP’nin bu hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun” dedi.

AKP’nin ittifak programındaki partilerden .iri HÜDAPAR. 2018 yılında yapılan seçimlerde yüzde 0,3 oy alan HÜDAPAR cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu özetle şunları söyledi:

Neler görüşüldü?

* Birlikte hareket edeceksek maksimum sayıda ittifakın parlamentoda en güçlü şekilde temsili nasıl olur, o konulara yoğunlaşıyoruz. Aramızda bir pazarlık olarak 'şu kadar milletvekili verecek' gibi tartışma değil bu. Seçimlere giriş netleşince kamuoyuyla paylaşılacak.

* Netleşmeden Cumhur İttifakı'nın parçası olacağız ya da olmayacağız diye net cümlelerle ifade etmem doğru değil. Muhtemelen 1 hafta içinde netleşir. Önümüzdeki cumartesi günü GİK toplantımız var. Orada gelinen aşamayı değerlendireceğiz. Şu ana kadar bir sıkıntı yok.

Söylemimizden vaz geçmedik

Bizim konuştuğumuz, üzerinde durduğumuz hususlar, parti programımızda yazılı şeyler var. Kendi söylemimizden vaz geçmedik, başkalaşmadık. Parti kurullarımızda 'bu hususlar olursa, yoksa yokuz, ne alacağız, ne vereceğiz' şeklinde bir pazarlık olarak algılanmamalı. Bazı konulardaki duruşumu, yaklaşımı, siyaseti, beklentiler farklı olabilir. Aynı çatı altında seçime gireceksek, tek parti haline gelmesi şeklinde olmayacak. Biz falanca partiyle, filanca partiyle nasıl oturur şeklinde hiç sarf etmedik. Kim kendini hangi ittifakın içinde konumlandırıyorsa elbette kendi bilecekleri konudur.

"Biz sırtımızı ne Kandil'e ne Erciyes'e dayadık"

Biz diyoruz ki, siyaset açık, şeffaf olmalı. Kim kiminle ittifak kuruyorsa açıktan söylemeli. Değilse arka kapı diplomasisi şeklinde görüşme yapması belki eleştirilebilir. Biz görüşmelerimizi açıktan yaptık. 2018'de de yine görüşmelerimiz olduk. O seçimlerde sayın Erdoğan'ı destekledik ama ittifakın içinde yer almadık. Kendi logomuzla yer almak istedik, talebimiz kabul edilmeyince uyuşma olmadı.

Biz sırtımızı ne Kandil'e, ne Erciyes'e dayamıyoruz. Biz Allah'a güvendik, yola koyulduk. Açık siyaset yürüttük. 2 gün önce Anayasa Mahkemesi karar verdi. HDP'ye bloke kaldırıldı. Yasalara göre kurulmuş, siyaset yapmaya devam ediyorsa, hukuk bu iş yasa dışı dememişse o zaman siz o partiye meşru parti muamelesi yapmak zorundasınız. Şu anda öyle yapılıyor.

10 yıldır siyasetin içindeyiz

HÜDA PAR olarak 10 yılı aşkın siyasi hayatı içindeyiz. 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. İnşallah bu seçime gireceğiz. 2018'de sayın Cumhurbaşkanını destekledi; ama bugüne kadar saldırı olmamıştı. Kongrelerde parti programını yumuşattık mı; hayır.

Bazı siyasetçiler, gazetecilerin adeta rövanş alma ya da kıyas yapmak suretiyle bizi bu işin nesnesi haline getirmeye çalışıyor, bu doğru bir iş değil, ahlâklı değil. 'Hizbullah'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu' diyor. 10 yıldır kurulan bir siyasi parti, daha önce seçimlere girmiş. Biz herhangi partiye iltihak etmiyoruz, bu bir seçim ittifakıdır. Her partinin programı vardır.

Meclis'te temsil edilmek istiyoruz

HÜDA PAR olarak Meclis'te temsil edilmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının bir dönem daha devam etmesini istiyoruz. Bunun devam etmesi tek başına yeterli değil. Biz hem Meclis'te temsil edilelim, Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu neyse onu da sağlayalım istiyoruz.

2012'de kurulmuş partiyi 30 yıl önce bazı hadiselerle ilişkilendirmek, şiddete başvuran, herhangi bir yasadışı illegal örgütün siyasi uzantısı gibi nitelendirmek buhtandır, haksızlıktır, insafsızlıktır. 2012'den beri siyasi hayatın içindeyiz."

Habertürk spikeri Mehmet Akif Ersoy, Partisinin programında yazılanları okuması üzerine MHP ile nasıl bir arada olabilecekleri sorusunu yöneltti. Yapıcıoğlu ise, “MHP’nin bu hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun” yanıtını verdi. Yapıcıoğlu, Doğu Perinçek'i de ciddiye almadığını söyledi.

Politika