İddia: Akdeniz Üniversitesi'ndeki intiharların arkasında tarikat baskısı var

İddia: Akdeniz Üniversitesi'ndeki intiharların arkasında tarikat baskısı var
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, bir ayda 3 öğrencinin yurt binalarında intihar etmesinin arkasında manevi danışmanlık adı altında tarikat örgütlenmesinin olduğunu ileri sürdü.

Akdeniz Üniversitesi'nde bir öyda 3 öğrencinin intihar etmesi, bir öğrencinin de evinde ölü bulunmasının ardından sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine rektörlük bugün bir açıklama yayınladı. Açıklamada söz konusu intiharların rektörlüğün sorumluluk ve yetki alanına girmediği ancak yine de bir komisyon kurulduğu belirtildi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, üniversite önünde açıklama yaparken Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Antalya Valiliği de art arda açıklama yaptı ve yurtlarda güvenlik kameralarının olduğunu ve ölümlerde şüpheli bir durumun olmadığını ileri sürdü.

Öğrencilerin oluşturduğu Akdeniz Üniversitesi Dayanışması ise ölümlerin arkasında tarikat baskısının olduğunu ileri sürdü.

Twitter'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Akdeniz Üniversitesi'nde son günlerde yaşanan sıra arkadaşlarımızın şüpheli ölümleri tüm öğrencilerin gündeminde. Öğrenciler neden ve nasıl olduğunu sorgularken, Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü ve yurt yönetimi üç maymunu oynuyor.

İnsanca barınmak ve yaşamak istiyoruz!

Biz öğrencileri gelecek kaygısıyla, mezun olunca ne yapacağız sorusuyla; çaresizce boğuşmaya terk eden bu karanlık düzendir.

Son bir ayda 3 intiharın yaşandığı yurtta "manevi danışmanlık" adı altında öğrencilerin suistimal edildiğini, tarikat örgütlenmelerinin önünün açıldığını biliyoruz.

Yaşananların sorumluluları hiçbir olayda açıklama yapma ihtiyacı duymayan üniversite rektörlüğü ve yurt yönetimidir ve derhal istifa etmelidir.

Tüm öğrenci arkadaşlarımızı yaşanan olayların aydınlatılması ve yaşama hakkımıza sahip çıkmak için ses çıkarmaya davet ediyoruz."

Gündem