İddia: İranlı suikastçıların odada beklediği İsrailli çift İstanbul'dan apar topar çıkarıldı

İddia: İranlı suikastçıların odada beklediği İsrailli çift İstanbul'dan apar topar çıkarıldı
İsrail'in Türkiye'ye seyahat uyarılarını artırdığı bir dönemde, İsrail basınından yeni bir iddia geldi. Buna göre, geçtiğimiz hafta İranlı bir suikast timinin otel odalarında beklediği çift eşyalarını bile almadan havalimanına götürülüp İsrail'e döndü.

İsrail'in, olası İran saldırılarını gerekçe göstererek Türkiye'deki vatandaşlarına "Derhal ayrılın" çağrısı yapmasının arka planında yaşananlar netleşiyor. İsrail basını, İstanbul'a turist olarak gelen bir çiftin geçtiğimiz hafta "otel odalarında İranlı suikastçıların beklemesi" nedeniyle apar topar İsrail'e döndüğünü öne sürdü.

İran hükümeti, üst düzey Devrim Muhafızları üyesi Albay Hassan Sayid Khodaei’nin geçen ay evinin önünde suikastla öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutmuştu. Bu gerilimin ardından, geçen ay İsrail'den vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı gelmişti. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de dün vatandaşlarını özel olarak İstanbul'dan ayrılmaya çağırmıştı.

'ALIŞVERİŞ YAPARLARKEN TELEFON GELDİ'

Lapid'in İstanbul özelinde yaptığı uyarının arka planında, İsrailli bir çiftin yaşadığı iddia edilen olay bulunuyor. İsrail televizyonu Channel 13'ün haberine göre, İstanbul'a turist olarak gelen bir çift İranlı suikast timinin saldırısından son anda kurtuldu.

İddiaya göre, İsrail güvenlik yetkilileri aldıkları istihbarat sonucu İsrailli kadın turisti bir çarşıda alışveriş yaptığı sırada telefonla aradı; otel odalarında İranlı bir suikast timinin kendilerini beklediğini söyleyerek "Odanıza dönmeyin" dedi. Kadın ve eşi 10 İsrailli güvenlik yetkilisinin eşliğinde bir konvoyla havalimanına götürülerek İsrail'e döndü. Çiftin oteldeki eşyalarını almalarına da izin verilmedi.

'BAŞKALARI DA VAR'

İsmi açıklanmayan çiftin belirli bir sebepten ötürü mü yoksa sadece İsrail vatandaşı oldukları için mi hedef alındıklarına dair bir bilgi verilmedi. İsrail güvenlik yetkililerine dayandırılan haberde, başka turistlerin de benzer olayla yaşadığı iddia edildi. Ancak tam sayı bilinmiyor.

İsrail televizyonu Channel 12 de iki hafta önce, Türkiye'de 100'den fazla İsrail vatandaşının telefonla bizzat uyarıldığını öne sürmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya