İsrailli yetkili açıkladı: İstanbul'da olası saldırı eylemine karşı operasyonlar sürüyor

İsrailli yetkili açıkladı: İstanbul'da olası saldırı eylemine karşı operasyonlar sürüyor
Üst düzey bir İsrailli yetkili, İstanbul'da İsraillilere yönelik olası bir saldırı ya da adam kaçırma eylemine karşı operasyonun sürdüğünü açıkladı.

CAN ERTUNA


Geçen ay Türkiye'ye seyahat uyarısı yapan İsrail'den dün yeni bir açıklama gelmişti. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İran'ın Türkiye'de İsrail vatandaşlarını hedef alabileceği gerekçesiyle vatandaşlarını İstanbul'dan ayrılmaya çağırdı.

Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Lapid, "Türkiye'de son haftalarda yaşanan olayların ardından ve İstanbul'a tatile giden İsraillilere yönelik İran terör saldırılarının bir dizi girişiminden sonra, İsraillileri İstanbul'a uçmamaya ve hayati bir ihtiyacınız yoksa Türkiye'ye uçmamaya çağırıyoruz. Halihazırda İstanbul'daysanız, mümkün olan en kısa sürede İsrail'e dönün" dedi.

"OPERASYON SÜRÜYOR"

Kudüs'te bulunan gazetecilere konuyla ilgili açıklama yapan üst düzey bir İsrailli yetkili, İstanbul'da İsraillilere yönelik olası bir saldırı ya da adam kaçırma eylemine karşı operasyonun sürdüğünü açıkladı.

Türkiye'de birden fazla hücre bulunduğunu düşündüklerini belirten yetkili, önlem olarak uçuşların durdurulmasının düşünüldüğünü ancak henüz bu aşamaya gelişmediğini belirtti. Yetkili, Türk güvenlik yetkilileriyle istihbarat paylaşımı konusunda eşgüdüm halinde çalıştıklarını da vurguladı. Yetkiliye göre İran-Türkiye sınırındaki kontrolsüz geçişler ve kaçakçılık faaliyeti bu konuda riski artıran bir faktör.

Dünya