İddia: Ukrayna'dan tahıl yüklü ilk trenler Ortadoğu’ya gitti, Türkiye’yle yapılmış sözleşmeler var

İddia: Ukrayna'dan tahıl yüklü ilk trenler Ortadoğu’ya gitti, Türkiye’yle yapılmış sözleşmeler var
Rusya'nın Ukrayna'da Zaporojye bölgesinde oluşturduğu geçici askeri-sivil idarenin başkanı Yevgeniy Balitskiy, tahıl tedarikinin trenle başladığını öne sürdü: "Tahılı, Rusya üstünden gönderiyoruz, başlıca sözleşmeler Türkiye ile yapılıyor."

Ukrayna’da Rusya ordusunun denetiminde olan Zaporojye'de oluşturulan geçici askeri-sivil idarenin başındaki Yevgeniy Balitskiy, bölgede üretilen tahılın Ortadoğu ülkelerine tedarik edilmeye başladığını, tahılın gönderildiği ülkelerden birisinin de Türkiye olduğunu öne sürdü.

Rus devlet ajansı Sputnik'in haberine göre, Balitskiy "Tahılı, Rusya üstünden gönderiyoruz, başlıca sözleşmeler Türkiye ile yapılıyor. (Tahıl yüklü) ilk trenler Kırım üstünden Ortadoğu’ya gitti” dedi.

Kırım lideri Sergey Aksenov’un danışmanı Oleg Kryuçkov ise Kırım ile Zaporojye bölgesi arasında sekiz yıl sonra ilk defa demiryolu ulaşımının sağlandığını açıkladı. Kryuçkov, “(Zaporojye bölgesinde yer alan) Melitopol’den yola çıkan tahıl treni Kırım’a geldi. (Rusya Savunma Bakanı Sergey) Şoygu dün, altı demiryolu bağlantısının yeniden kurulduğunu söylemişti. Tahıl treni bu bağlantılar üstünden yol aldı. Esasen, Kırım ile Karadeniz ve Azak Denizi’nin kuzeyi arasında demiryolu ulaşımının sekiz yıl sonra yeniden kurulduğunu söylemek mümkün” dedi.

Dünya