İnce'den 'işbirliği istenmedi' iması

İnce'den 'işbirliği istenmedi' iması
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nun ziyaretinin tarihini eleştirerek, 'işbirliği istenmemiş olabileceğini' ima etti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Mart'ta İnce'yi makamında ziyaret etmişti. Görüşmede Kılıçdaroğlu'na destek talebinin gündeme gelmediği belirtilmişti.

Kamuoyunda eski CHP'li Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun rakibi olarak 14 Mayıs seçimine girmesiyle muhalefetin oylarının bölüneceği eleştirisi hakim.

'İttifak teklifi' gelmedi

İnce, bugün Twitter hesabından yayınladığı açıklamasında, 'İnce ile CHP yönetimi arasında müzakerelerin başarısız olduğuna dair' haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İnce, CHP yönetimi veya Kılıçdaroğlu'nun kendisine ya da partisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını kaydetti.

'Sıra 29 Mart'ta bize geldi'

Memleket Partisi lideri, şunları dile getirdi: "Adaylığı ilan edildikten hemen sonra Sayın Kılıçdaroğlu, 17 Mart 2023 tarihinde Milli Yol Partisi ile Bağımsız Türkiye Partisi’ni, 20 Mart 2023 tarihinde HDP’yi ziyaret etmiştir. Memleket Partisi’ne ise sıra, 29 Mart günü yani Cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşmesine 24 saat kala gelebilmiştir. Ve kalan 24 saat içinde, seçimler öncesi işbirliği yapılmasına ilişkin bir müzakere mekanizması doğal olarak oluşmamıştır veya oluşması istenmemiştir.

'Diz çökmeye zorlama müzakere yöntemi değil'

Açıkça ifade edeyim ki siyasi partileri sosyal medya üzerinden linç etmek, onları yıldırmak, yaftalamak, itibarsızlaştırmak ve diz çökmeye zorlamak bir müzakere yöntemi olamaz. Modern demokrasilerde ilişkiler siyasi partiler arası kurumsal görüşmeler ile ilerler. Bunun dışındaki her yol, medeni bir ilişki kurmayı reddeden despot ve dayatmacı bir zihniyeti temsil edecektir.

Neyse ki bu cinnet hali yavaş yavaş yerini aklı selime terk etmekte, gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Zaman kimin haklı kimin haksız olduğunu ortaya koyacaktır. Bu vesileyle, sayın Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne seçimlerde başarılar diliyorum." (Kısa Dalga)

Politika