İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: Suriye ordusu ülkenin tüm sınırlarına hakim olmalı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: Suriye ordusu ülkenin tüm sınırlarına hakim olmalı
Hafta başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağırlayan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'la görüştü. Reisi görüşmede, ''Suriye ordusunun tüm sınırlara hakim olması gerekiyor" dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "Suriye ordusunun ülkenin tüm sınırlarına hakim olması gerektiğini" söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la üçlü zirvenin ardından Tahran'da Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ı ağırlayan Reisi, ikili görüşmede ABD'yi ve üstü kapalı olarak Türkiye'yi eleştirdi.

İran devlet ajansı IRNA'nın haberine göre Reisi, ''Geleceğin Suriye halkının lehine olacağından eminim ve Suriye halkının sabrı ile direnişi, bu ülke ile bölgenin geleceğinin açık olmasına sebep olacak. Devrim Lideri'nin de belirttiği gibi Amerikalıların Suriye'den çekilmesi gerekiyor. ABD'nın Fırat'ın doğusundan ve bölgenin tamamından çekilmesi, Batı Asya bölgesindeki krizlerin temel ve köklü biçimde çözülmesinin yolunu açar'' dedi.

"Bazı ülkelerin endişelerinin giderilmesi gerektiğinin" belirten Reisi, ''Suriye ordusunun bu ülkenin tüm sınırlarına hakim olması ve Suriye ulusal egemenliğine de saygı durulması gerekiyor. Bu hususların dikkate alınmaması, birçok tehlikeyi beraberinde getirir'' ifadelerini kullandı.

Görüşmede Mikdad'ın da, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Reisi'ye selamlarını ilettiği ve ülkedeki mevcut durum hakkında bilgi verdiği belirtildi. Mikdad'ın, Türkiye-Rusya-İran arasında düzenlenen üçlü zirvenin sonuçlarından memnun olduğunu söylemesi de dikkat çekti. IRNA'ya göre Suriyeli bakan, "bu toplantının kazanımlarından duyduğu memnuniyeti" dile getirdi.

Dünya