İsrail'le de 'yeni dönem': İlişkiler büyükelçi seviyesine çıkarılacak

İsrail'le de 'yeni dönem': İlişkiler büyükelçi seviyesine çıkarılacak
Ankara'nın bölge ülkeleriyle başlattığı normalleşme sürecinde yeni bir adım daha atıldı. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkarılacağı açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, "İsrail ile ilişkilerimizin büyükelçilik seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" dedi.

Çavuşoğlu, son dönemde Türkiye'deki İsrail vatandaşlarının İran ajanları tarafından hedef alınacağına dair iddia ve açıklamalar hakkında da, "Bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara, terör saldırılarına hiçbir şekilde izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

MARMARİS'TEKİ ORMAN YANGINININ SÖNDÜRÜLMESİ İÇİN UÇAK TEKLİFİ

İki ülke arasındaki işbirliği alanlarına değinen Çavuşoğlu, "İsrail'e taze meyve ihracatı için tarım bakanlıklarımız temaslarını sürdürüyor" dedi. İsrail'in Türkiye ve KKTC'deki orman yangınlarının söndürülmesine verdiği destek için de teşekkür eden Çavuşoğlu, Lapid'in Marmaris'teki yangına uçak göndermeyi teklif ettiğini, bu önerinin Tarım ve Orman Bakanlığı'na iletileceğini söyledi.

Lapid ise Türkiye istihbaratının kısa süre önce İstanbul'da İsraillilerin hedef alınacağı İran kaynaklı bir planın boşa çıkarıldığını ve ilgili çabaların sürdüğünü söyleyerek, "İsrail ile Türkiye arasındaki güvenlik ve diplomasi alanlarındaki işbirliği sayesinde son haftalarda İsrail vatandaşlarının hayatları kurtarıldı" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem