İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye ile NATO müzakereleri zaman alacak

İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye ile NATO müzakereleri zaman alacak
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO üyeliği konusunda Türkiye'yle yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Andersson, diğer NATO müttefiklerinin desteklediği üyelik konusunda Türkiye ile anlaşmanın zaman alacağını söyledi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesini değerlendirdi. Andersson, Türkiye'yle müzakereler konusunda "Diyaloğu sürdürebilmemiz iyi ama zaman alacağı kesin" dedi.

İsveç'in resmi haber ajansı TT'ye konuşan Andersson, NATO üyeliği sürecinin ilk başta düşündüklerinden daha uzun sürmeyeceğine dair soruya yanıtında, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusunu nasıl gördükleri konusunda Türkiye'den ilk başta olumlu sinyaller almıştık. Şimdi bir diyalog yürütüyoruz. Vu devam edecek" ifadelerini kullandı.

Andersson, "Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile güzel ve olumlu bir görüşme yaptım" derken, İsveç-Finlandiya-Türkiye hattında ikili ve üçlü görüşmelerin yakın gelecekte devam edeceğini söyledi.

Erdoğan'ın telefon görüşmesindeki tavrının ne derede yumuşak veya sert olduğuna dair soruyu yanıtsız bırakan Andersson, Türkiye'nin PKK ve YPG konusundaki talepleri hakkındaki soruya da " İsveç'in terörizme güçlü bir şekilde karşı olduğuna şüphe yok ve İsveç, PKK'yi terör örgütleri listesine alan ilk ülkelerden biridir" yanıtını verdi.

Andersson, İspanya'nın başkenti Madrid'de haziran sonunda yapılacak NATO zirvesine kadar bir çözüm bulunup bulunmayacağı sorusunu da yanıtsız bırakarak, "Diyaloğu iple çekiyorum, nasıl sonuçlanacağını göreceğiz" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya