İsveç Başbakanı yanıtladı: Türkiye'ye iadelerin sayısı artacak mı?

İsveç Başbakanı yanıtladı: Türkiye'ye iadelerin sayısı artacak mı?
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO üyeliği konusunda Türkiye'yle varılan mutabakat sonrası Ankara'nın iade başvurularına verilen olumlu yanıtların artıp artmayacağını açıkladı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO üyeliği için Türkiye'yle vardıkları anlaşmanın Ankara'ya iadelerde bir artışa yol açıp açmayacağı sorusunu yanıtladı. Reuters ajansına konuşan Andersson, anlaşma sonucunda Türkiye'nin iade taleplerine verdikleri yanıtlarda artış yaşanıp yaşanmayacağı hakkında, "Bu konuda Türkiye'den alacağımız bilgilerin ne olduğuna bağlı" yanıtını verdi.

Andersson, "Bütün iadelerde İsveç yasalarına ve uluslararası hukuka uymaya ve tabii ki Suçluların İadesi Hakkında Avrupa Sözleşmesi'ne uymaya devam ediyoruz" dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ise NATO zirvesinin düzenlendiği Madrid'den yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar bildiğim kadarıyla bize bir talepte bulunulmadı" dedi. Niinisto, "Şu an bizim nezdimizde bir sonuca bağlanmamış bir iade talebi bulunmuyor. Türkiye'nin 16 talebinden 14'ünde süreci işlettik ve iki talep, hedeflerin bulunamaması nedeniyle bloke oldu" diye konuştu.

BEKİR BOZDAĞ: GEREKENİ YAPMALARINI İSTEYECEĞİZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya ile varılan mutabakattan sonra bekleyen iade başvurularını yeniden gündeme getireceklerini söyledi.

Bozdağ şöyle konuştu: "Onlardan bu mutabakat metni çerçevesinde bu başvurularımızın gereklerini yapmalarını isteyeceğiz. Zaten başvurularımız var. Onlara ayrıca bir yazı yazarak bu mutabakat çerçevesinde verdikleri sözlerin gereği, hem Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü terörist, İsveç'te ise 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lı teröristin dosyaları, ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekliyor. Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerine yazacağız ve hatırlatacağız. Yeniden bir dosya göndermemize gerek yok. Dosyalar orada, sözlerinin gereğini yerine getirmelerini bir kez daha isteyeceğiz." (Kısa Dalga)

Dünya