Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya'nın hızla NATO üyesi olmasını bekliyorum

Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya'nın hızla NATO üyesi olmasını bekliyorum
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik süreçlerinde Türkiye'nin vetosunu çekmesi sonrası gelinen noktayı anlattı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında varılan üçlü memorandumdan sonra bu iki ülkenin hızla NATO üyesi olmasını beklediğini söyledi.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki NATO zirvesinin ikinci gününde gazetecilere konuşan Stoltenberg, "Zirvede, İsveç ve Finlandiya'ya üyelik davetinde bulunmak için karar alacağız, bu daha önceden görülmemiş derecede hızlı" dedi.

"Davet sonrasında 30 parlamentodaki onay süreçlerine ihtiyacımız var" diyen Stoltenberg, "Bu her zaman biraz zaman alır ama hızlı ilerlemesini bekliyorum çünkü müttefikler bu onay sürecini de olabildiğince hızlı gerçekleştirmeye çalışmaya hazır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin üçlü memorandum sonrası vetosunu çekip İsveç ve Finlandiya'ya yeşil ışık yakmasının ardından, önce ittifaktan bu iki ülkeye üyelik için resmi davet gidecek. Ardından da NATO üyesi 30 ülkenin ulusal parlamentolarının üyelikleri onaylaması gerekiyor. (Kısa Dalga)

Dünya