İYİ Partili Akalın: Parti Mansur Bey ile İmamoğlu’nu ayıracaktır

İYİ Partili Akalın: Parti Mansur Bey ile İmamoğlu’nu ayıracaktır
İYİ Parti'nin GİK toplantısı öncesi CHP ile iş birliği tartışmaları hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Akalın'dan "Kurumsal iş birliğini doğru bulmuyorum ama parti Mansur Bey ile İmamoğlu’nu ayıracaktır" dedi.

Yarın toplanacak olan İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yerel seçimlerde CHP-İYİ Parti iş birliğinin yapılıp yapılmayacağı konuşulacak.

10 Haber’den Caner Polat’ın haberine göre, İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, konuya ilişkin “Kurumsal iş birliğini doğru bulmuyorum ama parti Mansur Bey ile İmamoğlu’nu ayıracaktır. Parti tabanının Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’na aynı bakmadığını görüyorum. İstanbul’un bazı zaruretleri var ve bunun CHP’ye yükledikleri var” açıklamasını yaptı.

yerel seçimlere yaklaşık dört ay kalmışken siyasetin gündeminde CHP’nin İYİ Parti’ye yaptığı iş birliği teklifi var.

'CHP, yüz yıllık bir parti, ben tercihlerine saygı duyuyorum ama tercihlerine biz katlanmak zorunda değiliz'

CHP ile yapılabilecek bir kurumsal iş birliğinin İYİ Parti’yi gereksiz olarak CHP’nin görüşlerinin etkisi altında bırakacağını söyleyen Akalın, “Ergenekon davalarında ben avukatlık yaptım. O sırada Şebnem Korur Fincancı da Ergenekon’un müdahiliydi. Oradaki insanların terör örgütü olduğunu söylüyordu. Dün biz CHP’lilerle yan yana Ergenekon sürecini savunuyorduk, bugün yeni yönetim Fincancı’yı ziyaret ediyor. Türkiye’nin hafızası var. CHP, yüz yıllık bir parti, ben tercihlerine saygı duyuyorum ama tercihlerine biz katlanmak zorunda değiliz. O yüzden kurumsal ittifakı doğru bulmuyorum” diye konuştu. Akalın son olarak Yavaş ve İmamoğlu hakkında şunları söyledi:

'Ankara’daki teşkilatlar daha fazla memnunlar ama İstanbul’daki teşkilatlar yarı yarıya adaylar konusunda'

"Parti tabanının Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’na aynı bakmadığını görüyorum. İstanbul’un bazı zaruretleri var ve bunun CHP’ye yükledikleri var. Ben geçen gün ‘Bir elinize güneşi bir elinize ayı alamazsınız’ demiştim. Ekrem Bey’de ‘Ben İstanbul’u yönetiyorum gerekirse bir elime güneşi, bir elime ayı alırım’ dedi. Bu siyasi stratejinin bir alt başlığı Pervin Buldan ile Meral Akşener’e ağaç dikme bayramında ağaç diktirmek üzerine kurulan bir stratejiydi. Bunun yaşanma şansı yok. Mansur Bey’in kişisel olarak İYİ Parti’ye yüklediği böyle bir yük yok. Parti tabanı bunu ayırabilir diye düşünüyorum. Ankara’daki teşkilatlar daha fazla memnunlar ama İstanbul’daki teşkilatlar yarı yarıya adaylar konusunda."

(Kısa Dalga)

Politika