Akşener, yarın bir büyükşehir adayını daha açıklayacak

Akşener, yarın bir büyükşehir adayını daha açıklayacak
81 ilde tek başına girme kararı alan İYİ Parti bir adayını daha yarın açıklayacak. Akşener, yarın partisinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak.

Aday tespit çalışmalarına hız veren İYİ Parti'nin, bugüne kadar 5'i il, 3'ü büyükşehir olmak üzere 98 belediye başkanı adayı açıklandı.

BirGün'de yer alan habere göre, Genel Başkan Meral Akşener'in, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere "hür ve müstakil" girileceği yönündeki ifadesi sonrası aday belirleme çalışmalarına başlanmıştı. Bu kapsamda ilk olarak İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinin ardından aday tespit çalışmalarına hız verildi.

Eylül ayından itibaren peyderpey adaylarını kamuoyuyla paylaşan İYİ Parti'nin, şu ana kadar İzmir, Eskişehir ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyeleri ile Kilis, Düzce, Çanakkale, Isparta ve Kırıkkale il belediye başkan adayları açıklandı. Partinin ayrıca 90 ilçe ve belde belediye başkan adayı da kamuoyuyla paylaşıldı.

Parti, Isparta Belediye Başkan adayı Ahmet Tural'ı, "kriterleri taşıyan, bölgesinde aynı oranda sevilen ve tanınan birden fazla aday adayı olması halinde belediye başkan adayını anket yöntemiyle belirleme" kararı çerçevesinde anketle belirledi.

Trabzon adayı yarın açıklanacak

Akşener başkanlığında hafta başı yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimde işbirliği teklifinin reddedilmesi ve "Seçime 81 il 922 ilçede kendi adaylarımızla girelim" kararının yinelenmesinin ardından İYİ Parti adaylarını açıklamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Akşener, yarın partisinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak.

İyi Parti CHP'nin teklifini kabul etmemişti

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlere dört aydan az bir süre kala muhalefet ve iktidar kanadındaki partiler ittifak ya da ittifak olmasa da başta büyükşehirler olmak üzere bazı belediyeler için diğer partilerle iş birliği modelleri birleştirilmeye çalışıyor.

CHP kurultayındaki genel başkanlık yarışını Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazanan Özgür Özel 14 Mayıs genel seçimi öncesinde Millet İttifakı'nın dağılmasının ardından yerel seçimler için iş birliğine gitme teklifini güncel günlerde İYİ Parti'ye götürmüştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise teklif partinin yetkili kurulu olan Genel İdare Kurulu'nda (GİK) değerlendireceklerini belirtmişti.

İYİ Parti dün dört saat süren GİK'te yer alan kararla CHP'nin iş birliği teklifini reddetti ve 2024 yerel seçimlerine "hür ve müstakil" olarak gireceğini açıkladı. (Kısa Dalga)

İYİ Parti'den 4'üncü istifa... Milletvekili Yanıkömeroğlu istifa ettiİYİ Parti'den 4'üncü istifa... Milletvekili Yanıkömeroğlu istifa etti

İyi Parti, HEDEP, CHP... Dört ayda kararlar değişir mi, taban ittifak kurar mı?İyi Parti, HEDEP, CHP... Dört ayda kararlar değişir mi, taban ittifak kurar mı?

İlgili Haberler
Gündem