İYİ Partili isimden Bahçeli'ye çağrı: Komşuluk yetmez, üçüncü yolu açalım

İYİ Partili isimden Bahçeli'ye çağrı: Komşuluk yetmez, üçüncü yolu açalım
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı “komşuluk” çağrısının yeterli olmadığını belirterek, “siyasal İslam” tehdidine karşı “üçüncü yolu açma” çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “komşu olalım” çağrısı yaptığı İYİ Parti’den olumlu yanıtlar gelmezken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan Bahçeli’ye dikkat çeken bir çağrı geldi.

“Milletleşme sürecinin önündeki en büyük tehdidin “siyasal İslamcılık” olduğunu belirten Akalın, “komşuluğun yetmeyeceğini”, “üçüncü yolu kurulması gerektiğini” kaydetti.

Bahçeli’yi etiketledi

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Tolga Akalın’ın MHP lideri Devlet Bahçeli'yi etiketleyerek yaptığı paylaşım şöyle:

“Biliyoruz ki milletleşmek ve milli kimliğimizi her alanda tahkim etmek, Cumhuriyetimizin en önemli projesidir.

Yine kabul etmeliyiz ki milletleşme sürecimizin önündeki en büyük tehdit ise son 20 yılda Siyasal İslamcılığın, Türk milletini demografik olarak dönüştürme çabaları ve Türk milli kimliğini alt kimliklere bölmesidir.

Türkiye’nin karşılaştığı ağır tehditler ve Türk milli kimliğinin tahribatı, Türk milliyetçilerine yeni bir yol açma zarureti doğurmaktadır.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, O’nu kuran Atatürk’ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve Cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var!

Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var.

Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir.

İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır.”

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye yönelik genel başkan yardımcısı aracılığıyla, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" çağrısı yapmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, söz konusu çağrının bir ittifak çağrısı olmadığını belirterek, “Genel Başkanımızın çağrısı Cumhur İttifakı’na katıl çağrısı değil, siyasette kendini konumlandırırken hainlerin yanında durma safın belli olsun çağrısı” demişti.

İYİ Parti’den ise çağrıya olumlu yanıtlar gelmedi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Orada bir 'komşuluk' kavramı kullanıldı ama bunun hemen ardından MHP'nin bazı yetkililerinin partimizin varlık sebebiyle misyonuyla, duruşuyla, kadrolarıyla ilgili kullandıkları yakışıksız ifadeler, hakaretler... İşte burada bir tutarsızlık var mı yok mu bunu kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine sunmak isterim. Asla bu iddiaları ve isnatları kabul etmiyoruz” demişti. (Kısa Dalga)

Politika