İYi Partili Tatlıoğlu: AKP'den geçişler yoğun şekilde oluyor

İYi Partili Tatlıoğlu: AKP'den geçişler yoğun şekilde oluyor
İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, " Yoğun denilecek bir şekilde oluyor. AK Parti’den geçiş ve kopuşların önemli bir kısmı hem kadro hem de seçmen olarak İYİ Parti’ye geliyor" dedi.

Geçen mayısta İYİ Parti’ye katılan emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez de geçen hafta partiye katıldı ve genel başkan başdanışmanı oldu. İYİ Parti bu hafta ise Türk dünyasına yönelik çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Kürşad Zorlu’yu saflarına kattı. Zorlu, partide de iki yıl önce lağvedilen sözcülük görevine getirildi. İYİ Parti’ye “iktidarı rahatsız edecek” katılımların devam edeceği belirtilirken “sıradaki ismin MHP’li Oktay Vural olabileceği” ifade ediliyor.

Peki İYİ Parti bu geçişlere ne diyor? Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın "AK Parti’den İYİ Parti’ye isimler geçti. Önümüzdeki süreçte AK Parti’den İYİ Parti’ye katılacak sürpriz isimleri görebilir miyiz?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu şöyle dedi:

"Teşkilat bazında oluyor bunlar. Yoğun denilecek bir şekilde de oluyor. AK Parti’den geçiş ve kopuşların önemli bir kısmı hem kadro hem de seçmen olarak İYİ Parti’ye geliyor. Bunlar nasıl tezahür eder henüz bir açıklamamız yok. Çalışma çerçevesinde bunlar oluyor. Olmadan kamuoyu ile paylaşılmıyor.

Genel başkanın tabiriyle biz birinci parti olmak için uğraşıyoruz. Türkiye’yi yönetmek için uğraşıyoruz. Sayın Genel Başkan'ın da başbakan olma iddiası da buradan kaynaklanıyor. Bu konuda da Millet İttifakı olarak çok iyi bir süreç yönettik. Türkiye’yi buradan çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle de önümüzdeki seçimin iki aday arasında değil de iki sistem arasında geçmesini, bir referandum şeklinde gitmesini arzu ediyoruz.

Dolayısıyla hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamentodaki ağırlığın Millet İttifakı tarafından oluşacağını düşünüyoruz. Bizim de parti olarak birinci parti olma iddiamız var. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Toplumumuzdan da bu nedenle kredi istiyoruz. AK Parti sonrasına gerçekten çok ciddi çalışıyoruz. Bu dönemin devamı Türkiye’nin ciddi bir çıkmazı demektir."

Politika