Kılıçdaroğlu Kaftancıoğlu'na sarıldı, Erdoğan'a seslendi: Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var

Kılıçdaroğlu Kaftancıoğlu'na sarıldı, Erdoğan'a seslendi: Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var
Canan Kaftancıoğlu kararının ardından CHP il teşkilatları Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla CHP İl Başkanlığı önünde toplandı. İl binasına gelen Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu ile birlikte kürsüye çıktı ve Erdoğan'a seslendi. Bursa mitingini İstanbul'da yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu Erdoğan'a "Sen bir zorbasın, manipülatörsün" diye seslendi.

Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararının ardından CHP'li milletvekilleri ve teşkilat yetkilileri Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla CHP İl Başkanlığı önünde toplandı. Binlerce kişinin gittiği alanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte çıktığı kürsüde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kürsüde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı.

Kılıçdaroğlu'nun mesajları şöyle:

-ZULMÜN SON BULUYOR: Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün ve küstahlığın son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanların gürültüsüdür. Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü elektriklerini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Özgürlüğün şarkısını söyleyen insanların sesini duyuyor musun?

SEN ZAYIFSIN BİZ GÜÇLÜYÜZ: Erdoğan biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Evet sen zayıfsın biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza yaşayacağız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma.

CANAN BİZİMDİR: Canan cesurdur, Canan yüreklidir, Canan bizimdir. Herkes duysun! 21 Mayıs günü Bursa'da miting yapacaktık. Buradan duyuyorum artık mitingin adresi Bursa değil İstanbul'dur. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.

KAFTANCIOĞLU'NA SARILDI

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Canan Kaftancıoğlu'na sarıldı ve alanda kendini alkışlayanlara alkışlarla karşılık verdi.

(Kısa Dalga)

Gündem