Kaftancıoğlu il başkanlığına devam edebilecek mi?: 'Seçilme hakkı bakımından bir yasak olabilir'

Kaftancıoğlu il başkanlığına devam edebilecek mi?: 'Seçilme hakkı bakımından bir yasak olabilir'
Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının siyasi yasak da getirdiği belirtildi. CHP Milletvekili Tanrıkulu, "'Seçilme hakkı' bakımından bir yasak söz konusu olabilir" dedi.

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki cezalara ilişkin onama kararı sonrası, 'siyasi yasak da getirildi' yorumu yapıldı.

6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesi sonucu ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezaları onandı. ‘Cumhurbaşkanına hakaret' cezası ise 2 yıl 4 aydan 1 yıl 9 aya düşürülerek onandı.

‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak' ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek' suçlarının unsurlarının oluşmadığı belirtildi. Onanan toplam 4 yıl 11 ay hapis cezası bitene kadar siyasi yasak getirildiği belirtildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, kararın hemen ardından attı tweet'te "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 11 aylık cezanın yanı sıra siyasi yasak uygulanmasına karar verildi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, siyasi yasak kararı da alındığı yorumları üzerine, Yargıtay kararını görmek gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, "İl başkanlığı yapmasına engel bir durum var mı?" sorusu üzerine, "Seçilme hakkı" bakımından bir yasak söz konusu olabilir" dedi. (Kısa Dalga)

Politika