Kar yağışında Atatürk Havalimanı'na inen bakan: Tamamen kapatmıyoruz, bir pist acil durumlar için açık kalacak

Kar yağışında Atatürk Havalimanı'na inen bakan: Tamamen kapatmıyoruz, bir pist acil durumlar için açık kalacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan Atatürk Havalimanı açıklaması: Tamamen kapatılmıyor. Doğu-Batı açık kalacak ve acil durumlar için kullanılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım tartışması konusunda "Tamamen kapatılmıyor" dedi. Ocak ayındaki kar yağışı sırasında yeni havalimanının işlememesi nedeniyle İstanbul'a Atatürk Havalimanı üzerinden ulaşabilen Karaismailoğlu, "Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapatmıyorsunuz. Burada Doğu-Batı açık kalacak ve acil durumlar için kullanılacak" dedi.

Atatürk Havalimanı'nın şehir içinde kalıp kapasitesini doldurduğunu savunan Karaismailoğlu, "Havalimanındaki Kuzey-Güney pistine hem oradaki acil durum hastanesi yapıldı hem de İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşları da riske ediyordu. Bu pist kapatılarak İstanbul'un hizmetine sunulacak devasa bir millet bahçesi olarak dünyaya örnek bir proje olacak. Bununla gurur duymaları lazım eğer şehri seviyorlarsa vatandaş için çalışmaya gayret ediyorlarsa bunun zaten önünü açmaları lazım" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem