Kaşıkçı dosyası devredildi, Suudi veliaht prens geliyor

Kaşıkçı dosyası devredildi, Suudi veliaht prens geliyor
Fransız haber ajansı AFP, Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin İstanbul'da görülen cinayet davasının, ekonomik krizle eş zamanlı olarak Riyad'a devredilmesi sonrası Türkiye ile Suudi Arabistan arasında başlayan yakınlaşma süreci derinleşiyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Ankara'nın geçmişte Kaşıkçı cinayetinin emrini vermekle itham ettiği Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Türkiye'nin, 26 şüphelinin gıyabında yargılandığı Kaşıkçı davasını Riyad'a devrettiği nisan ayında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cidde'yi ziyaret etmişti. Erdoğan burada Suudi Kralı ve veliaht prensiyle biraraya gelmişti.

ABD'de geçtiğimiz sene yayımlanan bir istihbarat raporu, Suudi veliaht prensinin Kaşıkçı'nın öldürülmesi veya yakalanması operasyonuna onay verdiğini saptamıştı.

Öte yandan, Ukrayna savaşının derinleştirdiği enerji krizinin gölgesinde, ABD Başkanı Joe Biden'ın da önümüzdeki haftalarda Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği ve Kaşıkçı cinayeti nedeniyle geçmişte 'parya' olarak nitelediği veliaht prensle görüşeceği belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya