Kayısı reçelinizin dağılmaması ve şekerlenmemesi için bu aşçı sırrını deneyin

Kayısı reçelinizin dağılmaması ve şekerlenmemesi için bu aşçı sırrını deneyin
Evde kayısı reçeli yaparken bu tariften yararlanabilirsiniz. İşte asla kıvamı şaşmayan kayısı reçelinin tarifi ve püf noktaları.

Kayısı reçeli, kayısı meyvesinin şeker ile birlikte kaynatılarak yapılan bir reçeldir. Genellikle yaz aylarında taze kayısılar kullanılarak yapılan bu reçel, kış aylarında da tüketilebilecek şekilde hazırlanabilir. Kayısı reçeli, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve kahvaltılarda, tatlılarda ve atıştırmalıklarda sıklıkla tercih edilmektedir.


Kayısı reçeli yapımı oldukça basittir ancak lezzetiyle sofraları şenlendiren bir tatlıdır.

KAYISI REÇELİNİN TARİFİ

Malzemeler

1 kg. kayısı
3 su bardağı toz şeker
¼ adet limonun suyu

maxresdefault.jpg

Yapılışı

Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölün ve orta boy bir tencerenin içerisine alın.
Tencereye aldığınız kayısıların üzerine şekeri ilave edin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Böylece sularını salmış olacaklar.
Ertesi gün ocağın üzerine alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp kıvamlanmaya bırakın.
Üstlerinde köpükler oluştukça bir kepçe yardımı ile alın ve atın. Kıvam aldığında içerisine limonun suyunu ilave edin ve karıştırın. Kapağını kapatarak bu şekilde 5 dakika daha kaynatın.
Reçel iyice kıvam aldığında altını kapatın. Reçel soğuduğunda cam bir kavanozun içine alın. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin.

KAYISI REÇELİ PÜF NOKTALARI

  • Reçel için kullanacağınız kayısıların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Eğer kayısılar ekşiyse, şeker miktarını arttırabilirsiniz.
  • Reçeli karıştırırken tahta kaşık kullanın ve kıvamının tutması için devamlı kontrol edin.
  • Reçellerin uzun süre şekerlenmeden saklanabilmesi için, ocaktan almadan önce bir yemek kaşığı limon suyu veya 2 adet limon tuzu ekleyin.
  • Reçeli kavanozlara doldurduktan sonra, kapaklarını çok sıcakken veya çok soğukken kapatın. Ayrıca hava geçirmediğinden de emin olun.

Kaynak: Mynet.com

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam