Mısırın çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Böyle haşlanmalıymış

Mısırın çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Böyle haşlanmalıymış
Tüm bu püf noktalarına dikkat ederek mısırı doğru şekilde haşladığınızda, çok daha lezzetli ve doyurucu bir sonuç elde edebilirsiniz. Artık mısırlarınızı bu püf noktalarıyla haşlayarak, lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Mısırın lezzetini artırmak için en etkili yöntemlerden biri, doğru şekilde haşlamaktan geçer. Mısırı haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır ki, bu noktalara dikkat edildiğinde mısırın çok daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

HAŞLANMIŞ MISIRI TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 tane mısır
2 küp şeker
2 litre su
Mısırın en iç kabukları
Düdüklü tencere

YAPILIŞI

Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. Daha sonra düdüklü tencereye güzelce yerleştirin. Bu adımda isterseniz ikiye bölebilirsiniz.

Mısırdan ayırdığınız yaprakları tencerenin içine mısırların arasına yerleştirin.

Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Küp şekerleri kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın.

En az 1 saat süreyle pişirmeye bırakın.

MISIR HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Öncelikle düdüklü tencerenizi hiç bir zaman yarısından fazla doldurmayın. Mısırlarınızı tencerenin içine rahatça sığacak şekilde keserek küçültün.

  • Tencereyi genellikle ocağın orta büyüklükteki gözünde kullanmaya özen gösterin.
    Yüksek ateşte başladığınız pişirme işlemini buhar çıkışı başladıktan sonra düdüğü kapatarak kısık ateşte devam edin.
  • Pişirme sürelerine dikkat edin. Mutlaka saat tutun.
    Pişerken suyuna sakın tuz eklemeyin yoksa mısırlarınız sertleşir.
  • Ocağın altını kapatıp tencere ilk sıcaklığını atmadan düdüğü yani buhar çıkışını açmayın. Buhar çıkışı çok sıcak olacağı için dikkatli olun.

Haşlanmış Mısırın Faydaları

Haşlanmış mısırın faydaları, besleyici ve sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği sunar. Mısır, lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Haşlanmış mısırın düşük yağ içeriği ile kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve sindirim sağlığını destekleyebilir. Ayrıca, göz sağlığını koruyan lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar içerir. Haşlanmış mısır ayrıca enerji sağlayan karbonhidratlar ve vücut için gerekli olan B vitaminleri açısından da zengindir. Bu nedenle düzenli olarak haşlanmış mısır tüketmek, sağlıklı bir beslenme alışkanlığına katkıda bulunabilir.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam