Kaynar suya sadece bir miktar ekleyin, çatal, kaşık ve bıçaklarınız pırıl pırıl oluyor...

Kaynar suya sadece bir miktar ekleyin, çatal, kaşık ve bıçaklarınız pırıl pırıl oluyor...
Çatal, kaşık ve bıçak temizliğinde bilmeniz gereken püf noktaları derledik. Bu temizlik yöntemiyle Çatal, kaşık ve bıçaklarınız pırıl pırıl olacak

Çatal, kaşık ve bıçak temizliği evde sıkça karşılaştığımız ancak gerektiği kadar önem verilmeyen bir konudur. Bu eşyaların temizliği sadece hijyen açısından değil, aynı zamanda estetik açıdan da önemlidir. Pırıl pırıl parlayan çatal, kaşık ve bıçaklar sofranızın görüntüsünü tamamlayacak ve misafirlerinize hoş bir deneyim sunacaktır. İşte bu nedenle, çatal, kaşık ve bıçak temizliğinde bilmeniz gereken püf noktaları derledik.

1. Hemen Kullanılmış Eşyaları Yıkayın:

Yemek sonrası hemen kullanılmış çatal, kaşık ve bıçakları bekletmeden sıcak su ve deterjanla yıkayarak üzerlerindeki yiyecek artıklarını temizleyin. Bekletilen yiyecek artıkları zamanla kuruyarak leke oluşturabilir.

2. Paslanmaz Çelik İçin Dikkat:

Paslanmaz çelik eşyaların parlaklığını korumak için yıkama sonrası iyice kurulayın. Islak kalan paslanmaz çelik eşyalar zamanla leke oluşturabilir.

2q.jpg

3. Limon ve Sirke Kullanın:

Çatal, kaşık ve bıçaklarda oluşan lekeleri çıkarmak için limon veya sirke kullanabilirsiniz. Bir kaba limon suyu veya sirke koyarak eşyalarınızı içinde bekletin ve ardından durulayarak kurulayın.

4. Bulaşık Makinesinde Temizlik:

Eğer bulaşık makineniz varsa, çatal, kaşık ve bıçakları düzenli olarak bulaşık makinesinde yıkayarak temizliğini sağlayabilirsiniz. Ancak bulaşık makinesinde yıkanan eşyaların kurutma aşamasında iz bırakmamasına dikkat edin.

hq720.jpg

Çatal, kaşık ve bıçak takımlarınızı parlatın

Ensonhaber.com sitesindeki bilgilere göre; Bir tencereye 1,5 ila 2 litre su doldurun ve kaynatın. Bir miktar alüminyum folyoyu yırtın ve gevşek bir şekilde bir top haline getirin ve kaynayan suyun içine atın. Suya 150 g karbonat ekleyin ve karıştırın.

Temizlemek istediğiniz çatal bıçak takımını tencereye koyun. Bir süre bekledikten sonra takımlarını çıkarıp durulayın. Adeta pırıl pırıl olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam