Kılıçdaroğlu, 'geleneksel milli devlet politikaları'ndan geri adım atmayacak

Kılıçdaroğlu, 'geleneksel milli devlet politikaları'ndan geri adım atmayacak
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dış politikada 'geleneksel milli devlet politikalarından geri adım atılmayacağını' söyledi.

CHP, İYİ Parti, Demokrat, Gelecek, Saadet ve DEVA partilerinin oluşturduğu Altılı Masa, 14 Mayıs'ta düzenlenmesi beklenen seçimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdi. Cumhur İttifakı'nın adayı ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olacak.

Kılıçdaroğlu, dün itibariyle son kez CHP Grup Toplantısı'na katılırken, bir süre daha partisinin başında kalacak.

'Geleneksel milli politika'

Habertürk'ten Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, dış politika konusunda 'geleneksel milli devlet politikalarından geri adım atılmayacağını, asla taviz verilmeyeceğini' vurguladı.

Kılıçdaroğlu; Doğu Akdeniz hidrokarbon yatakları ve Türkiye’nin buradaki çıkarları, Suriye konusundaki güvenlik politikaları, Kıbrıs meselesi, Ege, Karadeniz ve Kafkaslar gibi başlıklar için “Bu meselelerde ülkemizin ulusal çıkarlarından milim taviz verilmeyecek” dedi.

İktidarın “Savunma sanayi projelerinden, yerli ve milli üretimlerden vazgeçilecek. İHA, SİHA projeleri durdurulacak” eleştirisi hatırlatılan CHP lideri, savunma sanayiinde de dış politikadaki gibi adımlar atılacağını, daha büyük milli üretimlere ve projelere imza atılacağını söyledi.

'Herkesin cumhurbaşkanı olacağım'

"Meclis’e ve parti grubunuza niçin veda ettiniz?” sorusunu yanıtlayan CHP lideri şunları söyledi: "Doğru olan budur. Ben sadece CHP’nin ya da CHP’ye gönül vermiş olanların değil, beni aday gösteren bütün partilerin ve her kesimden, her renkten bütün vatandaşlarımızın cumhurbaşkanı olacağım. Parti rozetimi bunun için çıkardım."

CHP lideri bundan sonra grup toplantılarına katılmayacağını aktardı.

Adresi Çankaya Köşkü

Kılıçdaroğlu, parlamenter sisteme geçiş sürecinin tamamlanmasıyla CHP genel başkanlığından ayrılacağını söyledi.

CHP lideri, seçilirse Çankaya Köşkü'nü kullanacağını belirtirken, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni kullanmayacak mısınız? Orası ne olarak kullanılacak?” sorusunu “Onun için bir formül, bir çözüm buluruz. Onu zamanı geldiğinde düşünürüz” diye yanıtladı. (Kısa Dalga)

Politika