Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması: Pis kokular geldiğinin farkındayız

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması: Pis kokular geldiğinin farkındayız
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP ve AKP'ye tepki göstererek, "Susarak geçiştiremezler. Takipçisi olacağız, eşine söz verdim" dedi. Kılıçdaroğlu kendisine de konuyla ilgili bilgiler aktarıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin başkentinde bir suikast yapıldı, Sinan Ateş. Ülkücü hareketin değerli isimlerindendi, akademisyendi, milliyetçiydi, inançlıydı, Atatürkçüydü, babaydı ve değerli bir eşi vardı. Ankara'nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep etti diye sabırla susuyoruz. Baba ile de konuştum, eşi ile de konuştum. Sabırla sonucu bekliyoruz. Bize de bilgiler akıyor, farkındayız. Çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili olarak, bu işten ne kadar pis kokular geldiğinin de farkındayız.

"Görevliler işini yapsın diye sesimizi çıkarmıyoruz şimdilik. Saray'dan tık yok. Saray'ın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor. Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor. Bu cinayeti görmezden gelemezler, susarak geçiştiremezler. Biz buna izin vermeyeceğiz, gerçek aydınlanacak.

"Aile adalet istiyor, adaleti savunan kişiler olarak bizler de bu olay aydınlanıncaya kadar da takipçisi olacağız. Eşine de babasına da söz verdim. Kimse unutmasın, Bay Kemal kafasına bir şey koyduysa mutlaka çözecektir."

Politika