Sinan Ateş cinayetinde 'para gönderildi' iddiası

Sinan Ateş cinayetinde 'para gönderildi' iddiası
Gazeteci Demirağ, Sinan Ateş suikastı soruşturmasında MHP yöneticisi Ufuk Köktürk'ün gözaltına alınma nedeninin, 'eşinin hesabından şüphelilere 97 bin TL'lik havale yapması olduğunu' iddia etti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta Ankara'da öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Gözaltı sayısı net değil ancak gazeteciler cinayete ilişkin bilgilerini kamuoyuyla paylaşıyor.

Gazeteci Alican Uludağ, cinayette Ülkü Ocakları ve MHP bağlantısı iddiasını gündeme getirmişti. Gazeteci Fatih Altaylı ise Ateş'in öldürülmeden birkaç gün önce İstanbul'da dostlarıyla buluştuğunu ve "Benim kalemimi kırmışlar. Haberi geldi. Her an bir şey yapabilirler" dediğini söyledi.

T24 yazarı Tolga Şardan ise bugünkü yazısında gözaltı süreçleniyle ilgili şu bilgileri aktardı: "Gözaltı süreci tamamlandığında nasıl bir tablo karşımıza çıkacak acaba? Ateş'in öldürülmesiyle ilgili küçük bir not daha verip yazıyı bitireyim. Motosikletli eylem grubunun İstanbul'dan geldiği iddiası var."

Yavuz Oğhan'ın YouTube'daki "Bi de bunu izle" programına katılan Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ ise MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu listesinden adı silinen Ufuk Köktürk'ün gözaltına alınmasının nedenine ilişkin iddialarda bulundu: "MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk niçin gözaltında? Ufuk Köktürk'ün eşinin hesabından zanlılara 97 bin TL'lik bir havale var. Polis soruşturmayı yürütürken zanlıların hareketlerini, görüşmelerini inceliyor. Hesapta soy adı 'Köktürk' olan bir kadın var. Soruyorlar. 'Eşim bana talimat verdi ben de gönderdim' diyor. Bunun üzerine Ufuk Köktürk şu anda gözaltında.

Tetikçilerden, zanlılardan bir tanesini Citroen marka arabasıyla Gölbaşı'na bırakıyor. Sonra adı geçen milletvekilinin evine gidiyor. Tabii polisler de kameralardan takip ediyorlar o aracı ve o eve gidiyorlar. Milletvekili 'benim dokunulmazlığım var' diyor. Ama söylüyorlar ve alıyorlar. Fakat hemen yukarıdan bir talimat geliyor ve savcının talimatıyla da serbest bırakılıyor. Bunu Ankara'da bilmeyen yok. Ankara Adliyesi bununla çalkalanıyor... Bu işin basit bir vaka gibi kapatılması için de Ankara polisine bir baskı var. Siyasi boyutuna girerse bir çok kişi yanacak çünkü...

Bunu 'Adli vaka' diye yutturmaya kalkışabilirler. Polisin üzerinde yoğun baskı iddialarını ciddiye almalıyız. Bir dönem Türkmen Dağı'na giden daha sonra İstanbul-Maltepe-Gülsuyu'nda çeteleşen bir ekip var. Başlarında "Dado" isimli biri var. Doğukan Yardak... Yurt dışında firari. Polisin elinde bir Dado daha var. Muhtemelen ördek..."

Gündem