Kırmızı pancarın faydaları neler? Kırmızı pancarın vücuda sağladığı etki kanıtlandı

Kırmızı pancarın faydaları neler? Kırmızı pancarın vücuda sağladığı etki kanıtlandı
Sağlık açısından oldukça değerli olan bu sebze, dengeli bir beslenme programında mutlaka yer almalıdır.

Kırmızı pancarın faydaları oldukça çeşitlidir ve son zamanlarda yapılan araştırmalarla birlikte vücuda sağladığı etkiler de kanıtlanmıştır. Kırmızı pancar, içerdiği yüksek antioksidan ve besin değerleri sayesinde sağlık açısından oldukça önemli bir sebzedir.

Kırmızı pancarın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır.

Kırmızı pancar, içinde bulunan nitratlar nedeniyle beyin sağlığına katkıda bulunur. Nitratlar, demansın erken evrede etki ettiği bölgenin oksijen seviyesinin artırılmasında etkili olur. Yaşlandıkça beyne giden kan akışı azalacağından beyin bilişselliği etkilenebilir. Kırmızı pancar tüketmek bu durumu yavaşlatarak engelleyebilmektedir.

hq720.jpg

Besin maddesi ve lif açısından zengin olan kırmızı pancar, kilo verme sürecine katkı sağlar. Kırmızı pancarda bulunan magnezyum ve potasyum, vücuttaki fazla suyu dışarı atmaya yardımcı olarak şişkinlik oluşmasını önlemektedir.

Kırmızı pancarın içeriğinde bulunan nitrat sayesinde vücutta bulunan kan damarları genişleyerek, kan akışının sağlanmasını ve kan basıncının düşmesinde etkili olmaktadır. Bu durum kalp hastalığı ve felç riskinin azalmasını sağlamaktadır.

Nitrat bakımından zengin kırmızı pancar tüketimi sağlıklı yetişkinlerde koşu performansını etkileyerek iyileştiriyor.

Kırmızı pancar, içerdiği demir miktarı sayesinde anemiyi önlemeye yardımcı olarak kırmızı kan hücrelerinin yenilenmesini sağlamaktadır.

Kaynak: Yeniçağ, youtube.com, Demirören Haber Ajansı

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam