Klozetten gelen kötü kokuları önlemenizi sağlayacak tüyo! Klozet temizliğinde kullanın

Klozetten gelen kötü kokuları önlemenizi sağlayacak tüyo! Klozet temizliğinde kullanın
Klozet temizliği sırasında bu tüyoyu uygulayarak, evinizdeki tuvaletin her zaman temiz ve ferah kokulu olmasını sağlayabilirsiniz.

Klozet temizliği evin hijyenik ortamını korumak için oldukça önemlidir. Ancak, klozetten gelen kötü kokuları önlemek için sadece temizlik yeterli olmayabilir. Bu durumda kullanabileceğiniz bir tüyo ile size yardımcı olabiliriz.

Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir.

Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir. İlk aşama temizliği bittikten sonra sifon çekilir ve çamaşır suyundan arındırılır.

Ardından klozetin dışı için çamaşır suyu ve süngerle iyice çitilenir ve bol su ile durulanır ya da suru su ve temiz bir bez ile silinerek durulabilir. Son olarak klozet kapakları kaldırılarak yine sünger ve çamaşır suyu ve sünger ile temizlenir. Bakteri ve mikropların başka yerlere taşınmaması için kullanılan süngerin iş bittikten sonra çöpe atılması tavsiye edilmektedir. Tüm klozet temizlendikten sonra son olarak klozetin içine çamaşır suyu dökülerek 1-2 saat kullanılmadan bekletilir. Ardından sifona çekilerek durulanabilir.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam