İbn-i Sina yıllar önce saç çıkarıcıyı keşfetmiş! Kelliğe çare olan bitki

İbn-i Sina yıllar önce saç çıkarıcıyı keşfetmiş! Kelliğe çare olan bitki
İbn-i Sina'nın yıllar önce keşfettiği kelliğe çare olan bitki, saç dökülmesi sorunuyla mücadele eden kişilere umut olmaya devam etmektedir

İbn-i Sina, tıp alanında yaptığı çalışmalarla bilinen ünlü bir bilim insanıdır. Yıllar önce saç çıkarıcı bitkiler üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda kelliğe çare olan bir bitki keşfetmiştir. Bu keşfi, o dönemde büyük bir ilgiyle karşılanmış ve saç dökülmesi sorunu yaşayan birçok kişiye umut olmuştur.

İBN-İ SİNA'DAN VENÜS SAÇININ FAYDALARI

Saçları uzatır

Apseye faydalıdır

Kötü yaralara iyi gelir

Kirpiklerin dökülmesini engeller

Akciğeri temizler ve öksürüğü giderir

Sarılığa iyi gelir

İdrarı söktürür ve böbrek taşını eritir

Yılan ve Kuduz köpek ısırmalarında kullanılır

VENÜS SAÇININ DİĞER FAYDALARI

Suyu içilirse astım, sarılık, dalak ve idrar güçlüğü sorunu olanlara yardımcı olur. Taşları kırar, ishali keser ve vahşi hayvan ısırıklarına iyi gelir. Yılan ve örümcek zehrinin panzehiridir.

VENÜS SAÇI NASIL BİR BİTKİDİR?

Yaprakları kişniş yapraklarına benzer, uçta bölünmüşlerdir, dallar koyu renklidir. Gövde, çiçek ve tohum bulunmaz.

closeupimageofbrittl-070520240c70fb33-001.jpg

Âdet söktürücüdür, doğum sonrası gelen akıntılara ve kan tükürmeye faydalıdır.

Kötü huylu yaralara sarılır, kel noktaları onarır, şişlikleri dağıtır ve sabun tozu ile kullanıldığında kepek ve konağı temizler. Laden ve mersin yağı ya da zambak merhemi ya da Hyssopus ve şarap ile saç dökülmesini engeller. Gölgeli yerlerde, nemli duvarlarda ve çeşmelerin çevresinde yetişir.

NASIL KULLANILIR?

Taze ya da kurutulmuş yaprakları kepek önleyici, öksürük giderici, büzücü, yatıştırıcı, arındırıcı, kusturucu, adet kanaması uyarıcı, yumuşatıcı, balgam söktürücü, ateş düşürücü, süt getirici, müshil, serinletici, uyarıcı, terletici ve toniktir. Elde edilen çay ya da şurup öksürük, boğaz ağrısı ve bronşit tedavisinde kullanılır. Yılan ısırıkları ve arı sokmalarına karşı haricen uygulanır.

Kaynak: Aksam.com.tr

İlgili Haberler
Yaşam