Kulis: AKP-MHP, anayasa teklifi için 'uygun ortamı' bekliyor

Kulis: AKP-MHP, anayasa teklifi için 'uygun ortamı' bekliyor
AKP ile MHP'nin seçim öncesi döneme denk getirilen anayasa değişikliği düşüncesinin ertelenmesi gündemde.

CHP başörtüsü serbestisinin yasal zemine oturtulması çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bunun üzerine ailenin korunması ve 'başörtüsü serbestisini' içeren anayasa değişiklik teklifi önermişti.

AKP, teklifiyle 2 maddede 3 fıkranın değişmesini önerirken, arasında HDP'nin de bulunduğu partileri Meclis'te ziyaret etmişti. teklifin son halinin bu hafta Meclis'e sunulması planlanıyordu. Ne var ki teklif halen hazırlanmadı.

AKP'nin teklif için İYİ Parti ve HDP'nin tutumunu beklediği yönünde haberler yayınlanırken, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bugünkü yazısında teklife değindi.

Sarıkaya, iktidarın tutumuna dair şu yorumu yaptı: "Bir süredir seçimin tarihi ile iki maddelik Anayasa değişikliğinin eş zamanlı yapılır düşüncesi hakimdi… Son bir haftadır konuştuğum AK Parti ve MHP’nin etkin isimlerinin hiçbirinin böyle bir düşüncesi yok. Hatta geçen hafta TBMM’ye sunulması beklenen iki maddelik Anayasa değişikliği konusunda da geçmişteki tutumlarının ötesinde bir pozisyondalar."

Habertürk yazarı, görüştüğü 'AKP ile MHP'nin etkin isimleri'nin şu görüşünü aktardı: “Bir yandan Suriye’ye kara harekâtını tartışıyoruz, diğer yandan gelecek hafta başı, 5 Aralık’ta Meclis’te bütçe görüşmesi başlayacak. Ardından çok geniş kesimin beklediği EYT var. Böyle bir ortamda Anayasa değişikliğini bekletmenin daha uygun olacağı kanaati oluştu. Zaten aciliyeti de yok. Ortam uygun hale gelince bakarız…” (Kısa Dalga)

Politika