Kulis: Aykut Erdoğdu krizinde CHP'de beklenti, istifa yönünde

Kulis: Aykut Erdoğdu krizinde CHP'de beklenti, istifa yönünde
CHP kaynaklarına göre, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun sosyal medyada gündem olan konuşma kayıtları sonrasında parti içinde istifa beklentisi var. Kaynaklar, Erdoğdu ile eşinin "gereğini yapmaları" beklentisini dile getiriyor.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun sosyal medyaya düşen konuşma kayıtları sonrasında gözlerin çevrildiği CHP yönetiminden, "Kendisi ve partimiz için en doğru kararı verecek" açıklaması geldi. Parti sözcüsü Faik Öztrak'ın yaptığı bu açıklama, parti kulislerinde "istifa çağrısı" olarak yorumlandı. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın kulis haberine göre, Erdoğdu da yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde "Partim ne isterse gereğini yaparım" diyerek istifa mesajı verdi.

MYK'DA GÜNDEME GELMEDİ

Disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği konusunda gözlerin çevrildiği CHP yönetiminden bu yönde bir karar çıkmazken, parti kaynaklarına göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda da Erdoğdu konusu gündeme gelmedi.

Ancak MYK toplantısı sürerken açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gazetecilerin Erdoğdu'nun sosyal medyaya düşen kayıtları ile ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" sözleriyle partisinin tutumunu açıkladı.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENMİYOR

CHP'de bu açıklama, Erdoğdu'ya yönelik "istifa çağrısı" olarak yorumlandı. Kulislere yansıyan bilgilere göre Erdoğdu ile Kılıçdaroğlu arasında herhangi bir görüşme olmadı ve olması da beklenmiyor. Parti kulislerinde, Öztrak'ın açıklamasının bir anlamda "Kılıçdaroğlu'nun da görüşü" olduğu belirtilerek, bunun aslında açık bir istifa çağrısı olduğu ve Erdoğdu ile eşinin "gereğini yapmaları" beklentisi dile getiriliyor.

PARTİ KARARINA UYACAK MI?

Erdoğdu'nun da yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde, "partim ne isterse gereğini yaparım" diyerek istifa mesajı verdiği belirtiliyor.

HABERİN TAMAMI

Gündem