Bakan Kurum'un 'AFAD dışında koordinasyona izin yok' açıklaması tepki çekti

Bakan Kurum'un 'AFAD dışında koordinasyona izin yok' açıklaması tepki çekti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un deprem bölgesinde barınma konusunda AFAD dışında bir koordinasyona müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bakanın bu sözleri tepki çekti.

Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem 10 kentte hissedilmişti. Depremde binlerce kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 20 bin kişi yaralanmıştı.

Depremin ardından bazı kentlerde arama-kurtarma çalışmasının gecikmesi ve insanlara yardım ulaştırılamaması tepki çekmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'teki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Kurum, artçı depremler nedeniyle vatandaşların evlerinden uzak durmasını isteyerek geçici barınma alanlarına vatandaşların gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bakan, arama-kurtarmanın hızlı ilerlemesi için vatandaşların trafiğe çıkmaması gerektiğini ifade ederek "Gereksiz trafik yükünden kaçınmalıyız" dedi.

Kurum şöyle devam etti: "Resmi kanallarımız, ilçelerdeki koordinasyon merkezleri dışında hiçbir habere itibar edilmemesini rica ediyoruz. Tüm bölgelerde uyarı mesajları atıyoruz. Bu mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Yetkililerden gelen tavsiye dışında gelen bilgiye itibar edilmemesini rica ediyoruz. Barınma koordinasyonunu AFAD koordinasyonunda yapıyoruz. Bunun dışında herhangi bir koordinasyona müsaade etmeyeceğiz."

Tepki çekti

Bakan Kurum'un açıklamasının üzerine birçok kişi yardımların geciktiğini ve eksik kaldığını belirterek tepki gösterdi.

Sosyal medyada kullanıcılardan bazıları "AFAD yetişemiyor yeterli donanımı ekipmanı bile yok", "Millet 'O yok bu yok' diye yakınıyor, yardıma gelenlere kimse nereye gideceğini söyleyip yönlendirmiyor", "Peki AFAD her yere yetişiyor mu bakan bey?" diye yazdı. (Kısa Dalga)

Gündem