Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'ne 'Cumhur ittifakı'na katılmayı teklif etmiş

Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'ne 'Cumhur ittifakı'na katılmayı teklif etmiş
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Mehmet Ali Çelebi'nin MYK'da Memleket Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasını teklif ettiğini söyledi.

Mehmet Ali Çelebi, CHP'den milletvekili seçilmiş daha sonra istifa edip Memleket Partisi'ne geçmiş oradan da istifa edip AKP'ye katılmıştı. Çelebi'ye rozetini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan takmıştı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan bugünkü köşesinde eski bir askerin Çelebi'nin Zafer Partisi ve Memleket Partisi'ne ayrı ayrı giderek Cumhur İttifakı'na katılmalarını teklif ettiğini yazdı. Pehlivan bu iddiayı hem Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a hem de Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye sorduğunu belirtti. Pehlivan aldığı yanıtları şöyle aktardı:

"(...) Önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı aradım. Çelebi ile 2-3 kez görüştüğünü belirten Özdağ’a “Size AKP ile ittifaka girmenizi önerdi mi” diye sordum. Özdağ’dan aldığım yanıt netti: “Hayır, zaten öyle bir şey demeye cesaret edemez.”

Daha sonra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi aradım. İnce, Çelebi’nin de katıldığı bir MYK toplantısında yaşadıklarını aktardı. Buna göre, o MYK’de Mehmet Ali Çelebi Memleket Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasını teklif etmiş. Genel başkan İnce ise “Asla olmaz” diye yanıt verince Çelebi partisinden ayrılma yoluna gitmiş.

Çelebi için Silivri mahkemeleriyle kavga eden Muharrem İnce şöyle bitirdi sözlerini: “Çift maaşı sevdi kendisi. Hayatta ilkeler olur. Burada görüyoruz ki ilke de omurga da yok.”

Yazının tamamı

Politika