Mehmet Öz'ün 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiği açıklandı

Mehmet Öz'ün 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiği açıklandı
Amerikan basını, Pennsylvania eyaletinden senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz'ün Türkiye ile bağlantılarını mercek altına almaya devam ediyor. Öz'ün, 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verirken çekilen fotoğrafı tartışma yarattı. Sözcüsü, nasıl ve kime oy verdiğini açıklamak zorunda kaldı.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinden senatör adayı olan ve eski başkan Donald Trump'tan destek almasıyla dikkat çeken Dr. Mehmet Öz'e ilişkin yeni bir tartışma patlak verdi. Türkiye vatandaşlığı devam eden ve rakipleri tarafından 'çifte sadakat' sahibi olmakla eleştirilen Öz'ün, Türkiye'de 2018'de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimleri için Manhattan'daki Türkiye Konsolosluğu'nda oy verdiği fotoğraf ABD gündemine oturdu.

KONSOLOSLUĞUN FACEBOOK SAYFASINDA PAYLAŞILDI

İki farklı ülkeye birden bağlı olduğu yönündeki eleştirileri "Türkiye'de hiçbir zaman siyasi katılımda bulunmadığını" söyleyerek savuşturan Öz'ün fotoğrafı yeniden ortaya çıkınca, kampanya sözcüsü Brittany Yanick açıklama yapmak zorunda kaldı. Konsolosluğun Facebook sayfasında paylaşılan fotoğrafın gerçek olduğunu teyit eden Yanick, Öz'ün 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayı Muharrem İnce'ye oy verdiğini açıkladı. Yanick, Öz'ün oy vermesinin 'siyasi katılım' anlamına gelmediğini de söyledi.

'HÜKÜMETİN SİYASİ ÇALIŞMALARINA KATILMAKLA AYNI ŞEY DEĞİL'

ABC News kanalına konuşan Yanick, "Bir seçimde oy vermek, Türkiye hükümetinin siyasi çalışmalarına aktif olarak angaje olmaktan çok farklı, ki Öz bunu hiç yapmadı" dedi. Yanick, Öz'ün 2018 seçimlerinde aslında oy vermeyi planlamadığını ancak 'Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için insani çalışmalarını ele almak üzere konsolosluğa gittiği sırada oy verme kararı aldığını' söyledi. Sözcü, "Seçim zamanıydı, o da oy verdi" dedi.

ÖZ'ÜN KAMPANYASI 'YABANCI DÜŞMANLIĞI' DİYOR

Kalp cerrahı ve televizyon yıldızı olarak ABD'de popüler bir isim haline gelen Öz, Türkiye'yle bağlantıları nedeniyle sık sık eleştiriliyor. seçim kampanyası ekibi bu eleştirileri 'yabancı düşmanlığı' olarak savuştururken, Öz'ün kendisi de senatör seçilmesi halinde Türkiye vatandaşlığından çıkabileceğini söylemişti. Öz kısa süre önce de, "Türkiye'de herhangi bir şekilde siyasi katılımının olmadığını" belirtmişti.

'GÜVENLİK TARAMASINDA SORUN ÇIKARABİLİR'

Bu açıklamanın ardından çetin seçim rekabeti sırasında yeniden gündeme gelen oy verme fotoğrafı da tartışma yaratmış durumda. Federal güvenlik taramalarında uzman olan eski bir ABD hükümeti avukatı John V. Berry, "Yabancı bir ülkenin seçimlerinde oy verme kararı almış olmak, güvenlik taraması perspektifinden sorunlu" yorumunu yaptı. (Kısa Dalga)

Dünya