Metropoll’den cemaat ve tarikat yurtları anketi… AKP’de dikkat çeken sonuç

Metropoll’den cemaat ve tarikat yurtları anketi… AKP’de dikkat çeken sonuç
Metropoll Araştırma'nın anket sonuçlarına göre; halkın yüzde 81,5'i, çocuğunu cemaat veya tarikat öğrenci yurtlarına asla vermeyeceğini söyledi. Bu oran AKP seçmeni içinde yüzde 71 oldu.

Metropoll Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Twitter hesabından “Depremzede kimsesiz çocukların tarikat cemaatlerin yönettiği dernek veya yurtlara değil devletin yönetip kontrol ettiği kurumlara emanet edilmelidir” notuyla yaptıkları anket sonuçlarını paylaştı.

Ankete göre, “Çocuğunuzu cemaat ve tarikatların öğrenci yurtlarına verir misiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 81,5’i “asla vermem” yanıtını verdi.

Buna göre, AKP seçmeninin yüzde 71,1’i, CHP seçmeninin yüzde 88’i, İyi Parti seçmeninin yüzde 93’ü, HDP seçmeninin yüzde 86’sı, MHP seçmeninin yüzde 84’ü, çocuğunu cemaat ya da tarikat yurtlarına asla vermeyeceğini belirtti.

Yüzde 80 cemaaat ve tarikat yurtlarına karşı

Araştırmaya göre, “Cemaat ve tarikatların öğrenci yurtlarını işletmelerini doğru buluyor musunuz?” sorusuna ise yüzde 12,6’lık bir kesim “Evet, doğru” derken, yüzde 80,4 “Hayır, doğru değil” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 7’si ise cevap vermedi. AKP seçmenlerinin yüzde 67,3’ü cemaat ve tarikat yurtlarına karşı çıkarken, bu oran CHP’de yüzde 90,8, MHP’de yüzde 87, İYİ Parti’de yüzde 93, HDP’de yüzde 94,8 olarak kayıtlara geçti. Saadet Partisi’nde ise katılımcıların yüzde 47,6’sı tarikat yurtlarına karşı dururken, 52,4 olumlu yaklaştı.

(Kısa Dalga)

Gündem