Motokuryelerden öldürülen meslektaşları Yunus Emre Göçer için eylem: Adalet istiyoruz

Motokuryelerden öldürülen meslektaşları Yunus Emre Göçer için eylem: Adalet istiyoruz
Somali Cumhurbaşkanın oğlu tarafından katledilen motokurye Yunus Emre Göçer için eylem düzenleyen meslektaşları "Adalet istiyoruz" çağrısında bulundu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud'un ölümüne neden olduğu motokurye Ynus Emre Göçer için meslektaşları İstanbul Zincirlikuyu’dan motorsikletleriyle hareket ederek Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptılar.

'Biz artık ölmek istemiyoruz'

Evrensel'de yer alan habere göre Mohamud'un serbest bırakılmasına ve yurt dışına çıkmasına tepki gösteren motokuryeler, “Bugün Yunus için adalet için herkes burada. Biz artık ölmek istemiyoruz. Bizim de evimizde bekleyen bir ailemiz var. Ölmek istemiyoruz yetkilileri göreve davet ediyoruz” açıklamasını yaptılar.

'Şüpheli salıverildiği anda yüzde yüz kusurlu olduğu zaten kolluk tarafından biliyordu'

Çağlayan Adliyesi önündeki basın açıklamasını Göçer’in avukatı Iyaz Çimen okudu. Çimen failin gerçeğe aykırı ifadesine rağmen serbest bırakıldığını anlatarak, "Şüpheli salıverildiği anda yüzde yüz kusurlu olduğu zaten kolluk tarafından biliyordu. Bu olayda kaza tutanağını düzenleyen trafik polisleri mi, merhumun faili hakkında salıverilmesi kararı veren nöbetçi savcı mı, kusurun failde olduğunu tespit eden ve buna rağmen göz göre göre şüpheliyi salıveren kolluk görevlileri mi kusurlu? Şüphelinin kaçması göz göre göre engellenememiştir. Failin kaçması konusunda sorumlular hakkından idari ve adli soruşturma başlatılması adına buradan ihbarda bulunuyorum” açıklamasını yaptı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Mohamud hakkında dün yurt dışına çıkış yasağı koyarak kurye Göçer'in ölümünden sonra polisin kaza tutanağında kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyayı bilirkişiye göndermişti. Adli trafik bilirkişisi tarafından hazırlanan ve savcılığa dün sunulan raporda, Yunus Emre Göçer'in kusuru olmadığı, Somali cumhurbaşkanının oğlunun kusurlu olduğu belirtilmişti.

"Taksirle ölüme neden olma" suçundan yakalama kararı çıkarılmıştı

Bilirkişi raporunun ardından soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheli Mohamed Hassan Sehıkh Mohamud hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçu kapsamında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savcılık talebinde, "5271 sayılı CMK'nın 98/1. maddesi uyarınca şüpheli hakkında yakalama emri düzenlenerek yakalandığında 24 saat içerisinde savcılıkta hazır edilerek ifadesinin alınması, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmayarak soruşturmayı yürüten savcının sevk durumunu değerlendirmesi" yer aldı.

Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı

Yakalama kararının ardından Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un Ataşehir'deki adresine polis gitti. Ancak Mohammed Hassan Shekh Mohamud adresinde bulamadı. Yapılan tespitler sonrası Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı belirlendi.

(Kısa Dalga)

Gündem