NATO genel sekreteri, İsveç'in üyeliğinden umutlu

NATO genel sekreteri, İsveç'in üyeliğinden umutlu
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın ardından İsveç'in de en kısa sürede NATO'ya girmesini istediklerini, istişarelerin sürdüğünü ifade etti

Finlandiya ve İsveç, Rusya'nın Ukrayna'ya geçen yıl savaş açmasının ardından NATO'ya katılma kararı almıştı.

Finlandiya, NATO üyeliğine geçen hafta Türkiye'nin de onay vermesinin ardından dün birliğin 31'inci ülkesi oldu. İsveç için süreç devam ediyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, Finlandiya'nın üyeliğini İsveç'in güvenliğini çok daha artırdığını, sürecin çıkmaza girmediğini ifade etti.

Genel sekreter, "Girmişti ama bunu ortadan kaldırabildik. Birkaç hafta veya ay boyunca kalıcı mekanizmada hiçbir toplantı, hiçbir temas olmadı" dedi.

Stoltenberg şöyle devam etti: "Haftalar önce Erdoğan'la görüşmeden sonra süreci yeniden başlatma konusunda anlaştık. NATO karargahında Finlandiya, İsveç ve Türkiye'yle toplantı yaptık. Tekrar görüşmek üzere anlaştık ve sürekli istişareler yapılıyor. İsveç'in katılımı konusunda da ilerleme kaydetmek için farklı düzeylerde çalışmaya devam ediyoruz. İsveç üye olacak. Bunun mümkün olan en kısa sürede olmasını sağlamak için çok çalışıyoruz. Ancak İsveç'in yalnız bırakılmadığını hatırlamak önemlidir. İsveç kimsenin umrunda değilmiş gibi bir durum yok. İsveç tüm müttefiklerin umrundadır." (Kısa Dalga)

Dünya