Niğde'de iş cinayeti: Tankın içine düşen iki işçi hayatını kaybetti

Niğde'de iş cinayeti: Tankın içine düşen iki işçi hayatını kaybetti
Niğde'de gazoz fabrikasında kazan temizliği sırasında kimyasal madde bulunan tanka düşen 2 işçi yaşamını yitirdi.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir gazoz fabrikasında meydana gelen olaya göre, fabrikada kazan temizliği yapan Durmuş Cebenay, Ufuk Kılıçarslan ve Faruk Sert, içerisinde kimyasal madde bulunan tankın içine düştü.

DHA'nın haberine göre, durumu fark eden arkadaşları, sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekiplerine haber verdi. Fabrikaya sevk edilen ekipler, işçileri düştükleri tanktan çıkardıktan sonra ambulansla hastaneye götürdü.

Tedaviye alınan işçilerden Durmuş Cebenay ve Ufuk Kılıçarslan kurtarılamadı. Faruk Sert’in ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kasım ayında 137 işçi 'iş cinayetlerinde' öldü

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Kasım ayı iş cinayeti raporuna göre geçen ay 137 işçi, yılın ilk on bir ayındaysa en az 1772 işçi çalışırken yaşamını yitirdi.

Raporda rüzgarlı/fırtınalı havada çalış(tır)ma, ‘Kafkametler’ isimli geminin batması, yakılan Afganistanlı madenci Vezir Mohammad Nourtani ve ‘kaçak’ ocaklar, Sakarya OSB’de yaşanan işçilerin sağlıksız ve hijyenik olmayan yemekleri, Tosyalı Demir Çelik’teki patlama ele alındı. (Kısa Dalga)

Gündem