Özak Tekstil işçilerine yine müdahale edildi işçiler yine gözaltına alındı

Özak Tekstil işçilerine yine müdahale edildi işçiler yine gözaltına alındı
Urfa'da sendika hakkı ve insanca çalışma koşulları talebiyle direnişe başlayan Özak Tekstil işçileri mücadelelerini sürdürüyor. Jandarma milletvekillerinin aralarında bulunduğu işçilere yine müdahale etti.

Direnişin 17'nci gününde jandarma, barikatı bu kez Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi girişine kurdu. Bir araya gelen işçilerin tepkileri sonrasında işçiler OSB'ye girebildi. Ardından ise gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle bekleyişlerini sürdüren işçilere jandarma müdahale etti.

İşçilere ve EMEP Milletvekilleri Sevda Karaca ile İskender Bayhan'a TOMA'dan tazyikli gazlı su sıkan jandarma BİRTEK-SEN Genel Sekreteri dahil 20 kişiyi gözaltına aldı.

İskender Bayhan sosyal medya adresi X'ten şöyle yazdı:

Önceki gün jandarmanın müdahalesinde de BİRTEK-SEN yöneticileri gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki arkadaşlarına seslenen Özak Tekstil işçileri, "Biz her zaman buradayız, senin yerin boş değil bunu unutma, moralini yüksek tut. Direne direne kazanacağız" dedi.

Gözaltıların ardından, BİRTEK-SEN sosyal medya hesaplarından jandarma saldırısı sonrası iki işçinin fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. ve şöyle denildi: Tüm emek ve demokrasi güçlerine sesleniyoruz: Özak Tekstil işçilerinin hak mücadelesi bu ülkede köle muamelesi görmek istemeyen tüm işçilerin yaşam mücadelesidir! (Kısa Dalga)

Gündem