Öğrenciler yüksek lisans ödevini 'ChatGPT'ye yazdırıp dersi geçti

Öğrenciler yüksek lisans ödevini 'ChatGPT'ye yazdırıp dersi geçti
Fransa'da öğrenciler, yüksek lisans dersini geçmek için sohbet robotu ChatGPT'yi kullandı.

Lyon Üniversitesi Handikapoloji (engellilik bilimi) Fakültesi'nde yüksek lisans öğrencilerine 'Avrupa'da handikapoloji alanındaki medikal yaklaşımların ana özellikleri' başlıklı bir ödev veren Prof. Stéphane Bonvallet, ödevlerin benzer olduğunu fark etti.

Artı Gerçek'in haberine göre ödevlerin intihâl kapsamında değerlendirilemeyeceğini tespit eden Bonvallet, yine de 'bir çeşit hile' yaptıkları şüphesiyle sınıftan bir öğrencisine danıştı ve sınıfta bulunan 14 öğrenciden yarısının ödevlerini ChatGPT isimli yapay zeka uygulamasına yazdırdıklarını öğrendi.

Bonvallet, yerel bir gazeteye, 'öğrencilerine kızsa da bu uygulamayı yasaklayan herhangi bir karar olmaması sebebiyle ödevlere not vermek zorunda kaldığını' söyledi.

20 üzerinden not verilen ödevde öğrenciler, 10 ila 12.5 arasında puanlar alırken, ChatGPT kullanarak ödevleri teslim eden öğrencilerin tamamı 11.75 puan aldı.

Öğrencilerin hiçbir araştırma yapmadan, hiçbir çaba sarf etmeden ödevden geçer not almasının 'endişe verici' olduğunu söyleyen Bonvallet, bu şekilde sağlıklı bir öğretimin yapılmasının mümkün olmadığını belirterek "Yapay zekanın bir yüksek lisans ödevini yapabileceğini hiç düşünmemiştim" dedi.

New York Şehri Eğitim Dairesi, okullarda ChatGPT kullanılmasının yasaklandığını duyurmuştu. (Kısa Dalga)

Teknoloji