Özak direnişinde sendika yöneticileri de gözaltına alındı

Özak direnişinde sendika yöneticileri de gözaltına alındı
Özak Tekstil işçilerine sabah yapılan jandarma müdahalesinin ardından bir müdahale daha geldi. Bu kez de BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve Sendika Yöneticisi Mazlum Ayçiçek gözaltına alındı.

Sendikal haklarını kullanabilmek ve işten çıkarılan bir arkadaşlarının geri alınmasını sağlamak için iş bırakan Özak Tekstil işçilerine sabah yapılan jandarma müdahalesinin ardından, saat 15.00 civarında bir kez daha müdahale geldi. Bu kez de BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve Sendika Yöneticisi Mazlum Ayçiçek gözaltına alındı.

Sabah saatlerinden itibaren, en az 100 işçinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Birtek- SEN'in sosyal medya adresi X'ten geçen bilgi şöyle:

Genel Başkanımız Mehmet Türkmen ve üç sendika yöneticimiz keyfi gözaltında! Özak Tekstil işçileri patronun kölesi olmayacak! Anayasal haklarımızdan, sendika seçme hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz!

İşçilere destek veren EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, "Suç işliyorsunuz. Ne hakla sendika yöneticilerini gözaltına alıyorsunuz? Korku dağları almış. O Özak patronu böyle mi susturacak Özak işçilerini?" diyerek, sendika yöneticilerine tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 700 işçinin çalıştığı Özak Tekstil'de 450 işçi Hak-İş'e bağlı Öz İplik İş Sendikasından istifa ederek BİRTEK SEN'e üye olmuştu. Sendika değişikliğinin ardından baskı ve mobbinge maruz bırakıldıklarını belirten işçiler, 27 Kasım pazartesi günü bir kadın işçinin işten çıkarılmasının ardından iş bırakmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem