Peşmergeden yalanlama: Türkiye'nin Pençe-Kilit harekâtına katılmadık

Peşmergeden yalanlama: Türkiye'nin Pençe-Kilit harekâtına katılmadık
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge Bakanlığı, TSK'nin başlattığı son harekâta katıldıklarına dair iddiaları yazılı bir açıklamayla reddetti. Açıklamada bu iddialardan 'iftira' diye söz edildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Pençe-Kilit adlı operasyonuna katıldığı iddiasını yalanladı. Açıklamada bu iddiaların 'tamamen asılsız' olduğu belirtildi.

Peşmerge Bakanlığı, Rudaw sitesinin aktardığı açıklamada "Türk ordusunun Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır bölgelerinde başlattığı operasyonun ardından bazı sorumsuz basın organları, Kürdistan Peşmergelerinin operasyona katıldığı veya destek verdiği yönünde iftiralara yer verdi" denilen açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Peşmerge Bakanlığı olarak tüm bu iddiaları reddediyor ve Peşmerge güçlerinin hiçbir şekilde operasyona katılmadığını ve harekete geçmediğini beyan ediyoruz.

Peşmerge her zaman olduğu gibi savunma mevzilerindedir, duyarlıdır ve hiçbir yerleşim yerinin çelişkili tarafların kendi sorunlarını halletmek için nüfuz alanı yapılmasına izin vermeyecektir. Çünkü Kürdistan halkı uzun yıllardan beridir bölgesel çekişmelerin bedelini ödüyor ve büyük zararlar görüyor.”

Açıklamada, "Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın egemenliğine saygı duyulması gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerine de yer verildi.

Dünya