Prens Harry'nin kitabı ilk günde 1.4 milyon adet sattı

Prens Harry'nin kitabı ilk günde 1.4 milyon adet sattı
Prens Harry'nin "Spare" adlı anı kitabı satışa sunulduğu ilk günde ABD, İngiltere ve Kanada'da İngilizce dilinde 1,4 milyon adet sattı.

İngiltere Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry'nin Prens Harry'nin anı kitabı Spare (Yedek) bu hafta yayımlandı.

Satış rakamları, kitabın yayıncısı Random House tarafından açıklandı. euronews.com'un haberine göre Prens Harry'nin "Spare" adlı anı kitabı satışa sunulduğu ilk günde ABD, İngiltere ve Kanada'da İngilizce dilinde 1,4 milyon adet sattı.

Harry'nin kitabının, 10 Ocak'taki yayın tarihinden önce İspanya'da "yanlışlıkla" satışa sunulmasının ardından kitaptan bazı bölümler basına sızmıştı.

Kitapta Harry'nin kardeşi Prens William'ın 2019'daki bir tartışmada kendisine fiziksel olarak saldırdığı iddiası ve iki erkek kardeşin babalarına (şu anki eşi) Kraliçe Camilla ile evlenmemesi için yalvardıkları ifşaları da yer alıyor. Prens Harry, kitabındaki bir bölümde Afganistan'da görev yaptığı döneme ilişkin anılarına yer vermiş ve "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını" dile getirmişti.

Özellikle Prens Harry'nin Afganistan'la ilgili ifadeleri hem kendi ülkesi İngiltere'de farklı kesimler tarafından hem de Afganistan'da özellikle de Taliban yetkililerinden büyük tepki toplamıştı. (Kısa Dalga)

Yaşam