Putin teklifini yineledi: Hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz

Putin teklifini yineledi: Hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz
Rusya Devlet Başkanı Putin: Çok hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz. Avrupa’ya olası tedarik merkezi olarak seçimin Türkiye’den yana yapılmasına gelince, bence bunu neden yaptığımız, neden teklif ettiğimiz ortada. Çünkü doğrudan Avrupalı ortaklarla çalışmak çok zor.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Soçi'de bir araya geldi. Konuşmasında “Her zaman bir doğalgaz alıcısı vardır” diyen Rusya Devlet Başkanı, “Bu ürün tüm dünyadan büyük talep görüyor. Yeşil enerjiye geçiş için de en çevreci hidrojen ve ideal bir birincil enerji kaynağıdır. Çok fazla tüketici olduğunu biliyorum. Ayrıca Rus gazını satın almak isteyenlerin sayısı da çok” ifadelerini kullandı.

Astana’da dile getirdiği, "Türkiye'de büyük bir ikmal merkezi kurabiliriz" önerisini tekrarlayan ve "Çok hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz" diyen Putin şöyle devam etti: “Avrupa’ya olası tedarik merkezi olarak seçimin Türkiye’den yana yapılmasına gelince, bence bunu neden yaptığımız, neden teklif ettiğimiz ortada. Çünkü doğrudan Avrupalı ortaklarla çalışmak çok zor.”

Dünya