Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri takas edildi

Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri takas edildi
Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri takas edildi. Yardımları için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Zelenski, takas kapsamında serbest bırakılan beş kıdemli Ukraynalı askerin savaş bitene kadar Türkiye’de kalacağını söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri takas edildi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiği neticesinde gerçekleşen bu mübadele, ülkemizin izlediği barış diplomasisinin en önemli sonuçlarından biridir. Türkiye her daim barıştan yanadır" mesajı paylaştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, takasın Türkiye ve Suudi Arabistan’ın yardımıyla gerçekleştiğini, uzun süredir hazırlık yapıldığını ve yoğun bir pazarlık süreci içerdiğini söyledi.

Yardımları için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Zelenski, takas kapsamında serbest bırakılan beş kıdemli Ukraynalı askerin savaş bitene kadar Türkiye’de kalacağını söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da, Ukrayna ve Rusya arasında savaş esiri takasındaki arabuluculuğu için Türkiye’ye teşekkür etti.

İade edilenler arasında bu yılın başında Mariupol kentini uzun süre savunan Ukraynalı birliklerin komutanlarının bulunduğu aktarıldı.

Türkiye’de kalacak olan isimler arasında yoğun çatışmalarda bulunan Azov birliği komutanı yarbay Denis Prokopenko, yardımcısı Siyatoslav Palamar ve 36. Deniz Piyade Tugayı komutanı Serhiy Volonski bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabah ülkesinin Ukrayna’yı işgale devam etmek için seferberlik ilan ederek Rusya’nın kısa süre içinde işgalden vazgeçmeyeceğinin sinyalini vermişti.

Ukrayna’nın Donbas bölgesini kontrol altında tutan Rusya yanlısı ayrılıkçılar da serbest bırakılan bazı esirleri yargılayacaklarını geçen ay açıklamışlardı.

Dünya