Rusya’dan Türkiye açıklaması: Suriye harekâtından vazgeçirmeye çalıştık

Rusya’dan Türkiye açıklaması: Suriye harekâtından vazgeçirmeye çalıştık
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye özel temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev, Türkiye ile dün Kazakistan'da yapılan görüşmeler hakkında TASS ajansına bilgi verdi: Türkiye'yi Suriye harekâtından vazgeçirmeye çalıştık.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye özel temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev, Türkiye'yi Suriye'ye yeni bir harekât düzenlemekten vazgeçirmeye çalıştıklarını söyledi. TASS ajansının haberine göre, Lavrentiyev dün Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da düzenlenen Astana görüşmelerinde Türkiye'yi planlarından vazgeçmeye ikna etmeye çalıştıklarını belirtti.

Lavrentiyev , "Onları, sorunun barışçıl yollarla, şiddete başvurmadan çözülmesi gerektiğine ikna etmeye çalıştık çünkü böyle bir adım gerilimi tırmandırır" dedi.

Rusya'dan dün de Türkiye'ye peş peşe uyarılar gelmişti. Lavrentiyev sabah saatlerinde Kazakistan'dan yaptığı açıklamada olası operasyon için "mantıksız bir adım" ifadelerini kullanmış, sonrasında Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da olası harekâtın Suriye'de istikrarı ve güvenliği tehdit edeceği uyarısı yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem